Els ajuntaments gironins fumiguen contra el mosquit tigre

Des que dilluns es va confirmar la presidència del mosquit tigre a la demarcació de Girona, alguns municipis ja s'han posat en marxa per evitar-ne la propagació i eradicar-los. És el cas de Roses o l'Escala, que han començat a fumigar els carrers. Malgrat els esforços per mantenir a ratlla el mosquit d'origen asiàtic, que fa picades molt doloroses, es tem que es continuï estenent cap a la ciutat de Girona i altres comarques.
Actualitzat

Divendres passat, els tècnics del servei de control de mosquits de la badia de Roses i el Baix Ter van localitzar una posta de 26 ous de l'insecte en una de les 53 trampes instal·lades des de principi d'estiu a la zona de Santa Margarida. Dilluns va arribar la confirmació oficial i es van activar els plans de tractament. En virtut d'aquests plans, aquest dimecres s'han pogut veure màquines fumigant zones de Roses i l'Escala.

Els tècnics sospiten que el mosquit tigre va arribar a Santa Margarida instal·lat en un algun cotxe procedent de l'àrea de Barcelona, on l'inspecte va aparèixer per primera vegada el 2004.

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut