Anar a la navegació principal
Els candidats

Candidats

ERC

Ernest Maragall

Barcelona, 80 anys

Repeteix com a candidat després d'haver guanyat les eleccions del 2019 i quedar-se sense poder governar. En la seva etapa com a socialista, va ser regidor de Presidència i Hisenda. També va ser secretari del govern quan el seu germà, l'exalcalde de Barcelona Pasqual Maragall, presidia la Generalitat. Després va ser conseller d'Educació amb Montilla i d'Exteriors amb Torra. El 2012 va abandonar el PSC per convertir-se, anys més tard, en militant d'ERC. Amb el partit independentista ha passat per l'Ajuntament, el Parlament, el govern i l'Eurocambra. És economista.

Ernest Maragall
BCN EN COMÚ

Ada Colau

Barcelona, 49 anys

L'alcaldessa de Barcelona des del 2015 opta a un tercer mandat. Activista social abans d'entrar en política, impulsant la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca l'any 2009 i sent-ne la portaveu fins al 2014. Aleshores va engegar el projecte polític de Guanyem juntament amb moviments veïnals i el 2015 va guanyar les eleccions. Es va convertir en la primera alcaldessa de la ciutat, amb la coalició Barcelona en Comú. Va estudiar Filosofia.

Ada Colau
PSC

Jaume Collboni

Barcelona, 53 anys

Encapçala la candidatura socialista per tercera vegada. És regidor des del 2015 i en l'últim mandat, fruit del pacte de govern amb Barcelona en Comú, ha estat primer tinent d'alcalde. Abans va coordinar el grup parlamentari del PSC al Parlament i va ser diputat entre el 2010 i 2014, quan va decidir passar a la política municipal. Llicenciat en Dret i advocat, vinculat durant anys a la UGT.

Jaume Collboni
TRIAS PER BARCELONA

Xavier Trias

Barcelona, 76 anys

Torna a la primera línia política amb l'objectiu de repetir com a alcalde de Barcelona. Va ser-ho amb CiU durant el mandat 2011-2015 i regidor durant 16 anys (fins que va deixar l'Ajuntament el 2019). Abans, havia estat conseller de Sanitat de la Generalitat, durant vuit anys, i de la Presidència, durant quatre. Després va passar pel Congrés dels Diputats, com a diputat, fins que va postular-se com a alcaldable a Barcelona el 2003. És llicenciat en Medicina i Cirurgia i es va especialitzar en pediatria.

Xavier Trias
Cs

Anna Grau

Girona, 55 anys

L'alcaldable de Ciutadans es va afiliar a Ciutadans el 2019 i va anar a les llistes de número 2 a les eleccions del Parlament del 2021. Ara és diputada al Parlament. Llicenciada en Ciències de la Informació. Com a periodista, va treballar a l'Avui i l'ABC i ha col·laborat en diversos mitjans. I com a escriptora ha escrit novel·la i diverses obres de no-ficció.

Anna Grau
VALENTS

Eva Parera

Barcelona, 49 anys

Actual regidora a l'Ajuntament amb el grup municipal de Valents, que sorgeix de l'escissió de la coalició Barcelona pel Canvi-Cs. Va ser senadora per CiU el 2011 i entre el 2013 i el 2014. Més tard va ser diputada com a independent del PP, però va renunciar a l'escó quan es va convertir en candidata a l'alcaldia per Valents. Des del desembre del 2021 presideix el partit Valents, hereu de Barcelona pel Canvi, de Manuel Valls. Llicenciada en Dret, va fundar el seu despatx d'advocats.

Eva Parera
PP

Daniel Sirera

Badalona, 55 anys

Torna a la política municipal barcelonina, perquè ja va ser regidor de l'Ajuntament entre el 1996 i el 1999. Bona part de la seva carrera política passa pels 15 anys que va estar de diputat al Parlament, etapa en què va ser president del PP a Catalunya i membre de la directiva nacional del partit. També va ser senador. Abans de convertir-se en candidat a l'alcaldia, era director de Gabinet i Estratègia al PP valencià. Llicenciat en Dret. Advocat i periodista.

Daniel Sirera

També es presenten:

 • CUP – Basha Changue
 • VOX – Gonzalo de Oro
 • Nova Política Primàries – Roger Mallola
 • PACMA – Ivan Guijarro
 • Els Verds-Alternativa Verda – Santiago Vilanova
 • Unidos por la Solidaridad Internacional – Julio Villacorta
 • Escons en Blanc – Sylvia Torras
 • Barcelona ets tu – Daniel Vosseler
 • Família i Vida – Josep Maria Clotet
 • Justícia i Unió – Sergi Querol
 • Som Identitaris – Juan Marín
 • Alianza de la Izquierda Republicana de España – Sandra Liliana Tirado
 • Front Nacional de Catalunya – Martí Naval
 • Partit del Treball Democràcia Efectiva – Joaquim Auladell
 • Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya – Ferran Peris
 • Partit Cannàbic Llum Verda – Javier Diaz
 • Partit Humanista – Maria Teresa Ruso
Anar al contingut