Illa: "Tothom sap que la independència no passarà"

Salvador Illa ha retret a Aragonès el "pacte de conveniència" entre ERC i Junts. "Hem vist curses per descartar-se del seu govern. Hi veig falta de confiança", ha afirmat. "No comencem amb massa bon peu", ha conclòs el dirigent socialista.

Illa creu que el candidat d'ERC s'ha fixat objectius i compromisos que "no es produiran". El primer, ha dit, és la independència, que "tothom sap que no passarà". Però també hi ha situat l'amnistia. "Em preocupa que dibuixa un horitzó de país per a una part de la societat catalana, no per a tot Catalunya, i planteja dues fites, amnistia i autodeterminació, que generaran més frustració perquè tampoc es produiran", ha augurat.

També s'ha referit al veto al PSC, que li ha demanat que rectifiqui. "Com es dialoga vetant el primer partit de Catalunya? Li demano que comenci la seva presidència aixecant aquest veto."

Illa ha posat en dubte que Aragonès vulgui buscar la confrontació amb l'Estat i li ha plantejat si és el que demana la ciutadania:

"De debò creu que Catalunya necessita confrontació? A mi no em sembla que vostè sigui un home de confrontació. Crec que vostè és dialogant."

 
Anar al contingut