José Montilla

El PSOE multa Montilla amb 300 euros per no haver votat el 155 al Senat

L'expresident català va sortir de la sala durant la votació
Actualitzat
TEMA:
Article 155

La direcció del Grup Socialista al Senat ha sancionat amb una multa de 300 euros l'expresident de la Generalitat José Montilla per haver-se absentat durant la votació que va aprovar la posada en marxa de l'article 155, segons assegura eldiario.es.

L'expresident de la Generalitat i senador del PSC va abandonar l'hemicicle del Senat moments abans que la cambra alta espanyola autoritzés el govern espanyol perquè apliqués l'article 155 de la Constitució a Catalunya. En virtut d'aquest article, que continua vigent, el govern de Mariano Rajoy va fulminar el govern de Puigdemont, va dissoldre el Parlament de Catalunya i va convocar eleccions autonòmiques.

 

Montilla, que va seguir la votació des d'un televisor a la Sala dels Passos Perduts, va assegurar que era per ell "la millor manera" d'exposar la seva posició "com a socialista". L'expresident català va explicar que no podia votar en contra del 155, però també va criticar durament els "despropòsits" del govern de Puigdemont i el Parlament.

Francesc Antich, també

Montilla no és l'únic a qui s'ha multat. També s'ha imposat la mateixa sanció a l'expresident socialista balear Francesc Antich, que també va optar per marxar i no votar la intervenció de la Generalitat de Catalunya.

El reglament del grup socialista preveu sancions d'entre 200 i 600 euros als parlamentaris que s'absentin de les votacions sense autorització prèvia.

ARXIVAT A:
Article 155 Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut