El PP no aclareix si vol incloure una casella a la preinscripció per triar la llengua d'escolarització

El PP vol "garantir" des del Parlament que es pugui triar l'escola en castellà

Redacció Actualitzat
TEMA:
Educació

El PP portarà una iniciativa legislativa al Parlament per "garantir" que les famílies puguin escolaritzar el seu fill en castellà. La formació, que té 4 dels 135 diputats de la cambra, no ha concretat com ho farà.

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha apel·lat a la LOMCE o "llei Wert". Casado ha recordat que, segons les sentències del Suprem, perquè el castellà sigui considerat llengua vehicular, cal que almenys un 25% de les classes es facin en aquesta llengua:

"En un país normal, el normal és que en una comunitat es pugui ensenyar un 25 per cent de les troncals en l'idioma comú de tots els espanyols. Produeix enrogiment que sigui notícia, o que es vegi com una agressió, que no puguem parlar del tema."

El PP no ha aclarit encara si vol incloure una casella al formulari de preinscripció a les escoles perquè els pares puguin marcar que volen l'educació en castellà.

"No sé si serà amb casella, però el Consell de Ministres s'ha compromès al fet que els pares puguin demanar que els seus fills estudiïn en castellà."

La possibilitat que s'hi incorporés la casella va topar amb el rebuig frontal de la comunitat educativa de Catalunya.

Notícia relacionada: L'escola valenciana trilingüe fixa un mínim d'hores en valencià, castellà i anglès

Notícia relacionada: L'intent fracassat del PP d'eliminar la immersió lingüística a les Balears

ARXIVAT A:
Article 155 Educació
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut