A les discoteques es podrà fer servir la pista de ball, però amb mascareta

El País Valencià permet ballar a les discoteques i les Balears volen exigir el certificat

Tant el govern valencià com el balear suprimeixen des d'aquest dimarts la majoria de restriccions d'aforament
Irene Vaqué Reig Actualitzat
TEMA:
Desescalada

El País Valencià allarga l'horari de l'oci nocturn fins a les 5 de la matinada i n'amplia l'aforament fins al 75% a l'interior.

Una altra novetat és que es podrà ballar a les discoteques, però haurà de ser davant del lloc preassignat i amb mascareta. L'oci nocturn valencià va reobrir el 7 de setembre, però amb limitacions com ara la prohibició del ball.

També s'autoritza el karaoke, amb la mateixa protecció.

Mentre es balli no es podran consumir ni aliments ni begudes. Tant a l'oci nocturn com a l'hostaleria es permet la retirada de consumicions i el consum a la barra, sempre que s'estigui assegut i es mantingui la distància de seguretat.

Decauen la majoria de restriccions

Amb la caiguda de la incidència després de la cinquena onada, el president valencià, Ximo Puig, ha anunciat que decauen bona part de les restriccions vigents fins ara per la pandèmia.

Per exemple, les limitacions d'aforament vigents en cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques, així com les de sectors com el comerç, guies turístics i seus de festes. Això no treu que cal mantenir l'ús de mascareta, la distància de seguretat, la higiene de mans i la ventilació.

A l'hostaleria i la restauració s'amplien els aforaments interiors, del 50 al 75%, i el nombre de persones per taula, de 8 a 10, excepte si són convivents.

Clients a la terrassa d'un bar a València (Europa Press/Ivan Terron)

També podran tancar més tard, segons l'horari previst a la llicència que tinguin.

Aquestes mesures entren en vigor aquest dimarts i estaran vigents onze dies, fins a les 23.59 del 8 d'octubre.

Les Balears volen exigir el certificat Covid

En el cas del govern balear, la previsió és reobrir les discoteques a partir del 8 d'octubre sempre que el Tribunal Superior de Justícia autoritzi poder exigir el certificat Covid-19 per entrar als locals.

L'executiu de Francina Armengol ja ha demanat permís al TSJIB per poder-ho fer.

Si rep el vistiplau, permetrà a l'oci nocturn un aforament del 75%, i els clients estaran obligats a estar asseguts per beure i a dur mascareta a la pista de ball. No es permetrà el consum a la barra.

Les discoteques hauran de tancar a les 5 de la matinada com a màxim, excepte als municipis que tinguin normatives més restrictives.

En cas que el tribunal denegui el permís, el govern de les Illes es plantejarà altres mesures a la reunió prevista per al 4 d'octubre.

En aquest àmbit, el principal precedent judicial és la sentència del Suprem que permet a Galícia demanar el certificat que acredita que s'està vacunat o que es presenti un test negatiu per poder entrar tant a l'oci nocturn com a l'interior de bars i restaurants.

Un cambrer atén la clientela en una terrassa a Palma (Europa Press/Clara Margais)


També flexibilitzen moltes restriccions

A més, el govern balear ha aprovat suprimir bona part de les restriccions. Des d'aquest dimarts ja no hi ha límit màxim d'ocupants a les taules de bars i restaurants.

A l'interior, l'aforament passa del 50 al 75%. I l'horari de tancament serà el de la llicència de l'establiment.

Els bars de copes i cafès concerts podran tancar a les 4 i no pas a les 2 com fins ara. En aquests locals no es podrà fer servir la pista de ball i s'haurà de consumir assegut.

Als actes culturals com concerts es podran ajuntar fins a 1.000 persones dretes, sense menjar ni beure, en espais exteriors.

Els espais amb seients podran acollir fins a 1.000 espectadors si són tancats i 5.000 en espais oberts.

També desapareixen les restriccions de platges i parcs, i les de les competicions esportives seran les que dictamini per a tot l'Estat el Consell Interterritorial de Salut.

 

ARXIVAT A:
Desescalada Covid-19 Coronavirus País Valencià Illes Balears
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut