Passatgers baixant d'un metro de Barcelona amb mascareta (EFE/Quique García)

El metro tanca abans els caps de setmana per reduir l'activitat social

Se suspèn l'horari nocturn els divendres i dissabtes i l'últim tren sortirà de les terminals a la mitjanit, a més de reforçar-se la vigilància perquè es compleixi l'ús de la mascareta
TEMA:
Transport públic

A partir d'aquest dissabte, el metro posa fi a l'ampliació de l'horari nocturn dels caps de setmana i vigílies de festiu, com a mesura per lluitar contra els brots de Covid-19 de l'àrea metropolitana de Barcelona i per ajudar a reduir l'activitat social, com han indicat les autoritats sanitàries.

Els últims trens sortiran de les estacions terminals de cada línia a les 12 de la nit, en comptes de les 2 de la matinada.

A més, Transports Metropolitans de Barcelona ha reforçat les mesures per prevenir els contagis, sobretot a les zones més afectades per la Covid, com són el municipi de l'Hospitalet de Llobregat i els districtes de Les Corts, Sants-Montjuïc i l'Eixample de Barcelona.

 

Usuaris del metro amb mascareta en el primer dia de l'ús obligatori (EFE/Enric Fontcuberta)


Més vigilància

Prop d'un centenar d'empleats i vigilants de seguretat controlaran l'agilitat dels fluxos de passatge i sobretot que es compleixi l'obligació de portar ben posada la mascareta dins de les instal·lacions del metro.

 

El seguiment d'aquesta norma higiènica, vigent des del maig, és d'entre el 98% i el 99%, segons els mostrejos diaris que fa TMB, però l'objectiu és que no hi hagi ningú sense mascareta.

A més, es recomana rentar-se i desinfectar-se les mans abans i després d'utilitzar el transport públic. Per facilitar-ho, a 39 estacions hi ha dispensadors de gel desinfectant, incloses les més freqüentades del terme de l'Hospitalet, com ara Torrassa, Santa Eulàlia, Avinguda Carrilet, Pubilla Cases i Collblanc.

 

Sense límit d'aforament

Des del final de l'estat d'alarma, no hi ha limitacions d'ocupació ni regles de distància al transport públic, però hi ha més trens per mirar d'evitar aglomeracions.

Els dies feiners circula el 100% dels trens, encara que la demanda se situa en el 55% del que era habitual els dies equivalents de l'any anterior. A les hores punta, a la línia 5, circulen 33 trens, dos més que l'any passat.

ARXIVAT A:
Transport públic Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut