Carles Riera (CUP): "Posi data al referèndum"

El representant de la CUP, Carles Riera, ha acusat el govern de Pere Aragonès de tenir "les mateixes prioritats que la sociovergència" i de no fer "el gir a l'esquerra que aquest país necessita".

Per la CUP, és inassumible que es continuï defensant la taula de diàleg amb el govern de Pedro Sánchez:

"Continua donant validesa a la taula de la vergonya en què el senyor Sánchez es vanta de no voler parlar d'autodeterminació ni d'amnistia. El PSOE en surt reforçat i l'independentisme, afeblit i tirant-se els plats pel cap."

 

Segons el diputat, la taula és "un absolut desastre" que deixa "embarrancat el país".

"Mai hi ha diàleg mentre hi ha repressió", ha remarcat Riera, que ha afegit que "l'autodeterminació la guanyarem desestabilitzant l'Estat".

Riera ha defensat un "gran conflicte" amb l'Estat i "un nou cicle de mobilitzacions". "Cal deslegitimar l'Estat per legitimar l'independentisme", ha dit.

"Posi data al referèndum. No perdi el tren d'Escòcia"

La CUP planteja un altre referèndum d'independència aquesta legislatura perquè argumenta que d'aquesta manera s'arribarà a "un diàleg i negociació reals i efectius". I ha afegit que cal fer-ho en paral·lel a una consulta a Escòcia:

"Cal que sincronitzem les nostres agendes amb Escòcia. Posi data al referèndum. No perdi el tren d'Escòcia. Cal que sigui abans del 2025. La fita del referèndum és el sentit comú de la majoria, que el conflicte es resoldrà votant."


Avís pels pressupostos

El diputat de l'esquerra anticapitalista ha retret al govern que prioritzi "ampliacions de l'aeroport i Jocs d'hivern abans que les inversions en sanitat, Rodalies o pagesia".

Riera ha advertit el govern que té "pocs dies" per negociar el pressupost de l'any que ve. "Hauran de fer un gir de 180 graus en les que fins ara han estat les prioritats estratègiques", ha afirmat. El govern, ha dit, "haurà de complir el compromís amb el programa social, feminista, verd i democràtic".

Entre les prioritats ha situat la crisi climàtica i el feminisme o combatre els 15 desnonaments diaris, la pobresa energètica, un atur juvenil del 40% o un 90% dels contractes de treball temporals.

Riera ha demanat "plantar cara" a la banca, el règim del 78 i lluitar contra la repressió, "la que ve de l'Estat i la que ve encara, també, de la Generalitat".

El cupaire s'ha preguntat "on és la desprivatització de la sanitat i l'educació" o la protecció del dret a l'habitatge "ara que Berlín ens marca el camí a seguir", en referència al referèndum per expropiar pisos als grans grups immobiliaris.


Recupera la seva intervenció:

Anar al contingut