Denuncien 9 professors per "humiliar" fills de guàrdies civils l'endemà de l'1-O

Els acusen d'un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i un altre d'injúries contra les forces de seguretat de l'Estat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

La fiscalia denuncia al jutjat els nou docents de l'IES Palau de Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat, investigats arran de l'1-O i després que els van denunciar els pares guàrdies civils d'alguns alumnes. La fiscalia els acusa d'un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i un altre d'injúries contra els cossos i forces de seguretat de l'Estat.

Segons l'escrit, l'endemà dels fets de l'1 d'octubre, els professors haurien interpel·lat directament a classe els fills dels Guàrdies Civils i haurien criticat l'ús de la violència per part d'aquest cos durant el referèndum del dia anterior. El fiscal sosté que els professors "van vexar i humiliar" els alumnes i es van posicionar a favor de la independència.

El text fa referència a episodis concrets que van passar a les aules en una desena de casos d'alumnes majoritàriament de 4t d'ESO que van haver de trucar als seus pares perquè els anessin a buscar a l'institut perquè estaven molt afectats. Ara el jutge haurà de determinar si tira endavant el cas i porta els docents a judici o ho arxiva.

El text de la fiscalia diu que, el 2 d'octubre, els professors denunciats d'aquest institut de Sant Andreu de la Barca -on la Guàrdia Civil té la caserna més gran de Catalunya-, van titllar els agents d'"animals", "bèsties que només saben clavar pals", "semblen uns gossos rabiosos", "salvatges" i fins i tot van demanar als fills dels agents que aixequessin la mà, assenyalant-los així davant els seus companys.

 

Denúncia fiscalia IES El Palau Sant Andreu de la Barca by Moderador Noticies Web on Scribd

 


Notícia relacionada: Tensió en un institut de Sant Andreu de la Barca després del referèndum

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut