Façana de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca
Façana de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca

Tensió en un institut de Sant Andreu de la Barca després del referèndum

Famílies de guàrdies civils de la caserna asseguren que els seus fills s'hi han sentit discriminats per alguns professors, i els estudiants s'han concentrat per denunciar-ho

RedaccióActualitzat

Uns 200 estudiants de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca s'han concentrat aquest dijous davant del centre per reclamar respecte per als companys que són fills de guàrdies civils. Viuen a la caserna que és a només 100 metres de l'IES, una caserna que és la seu de la comandància de Barcelona i la més gran que hi ha a Catalunya.

Després del referèndum de diumenge, del qual aquest institut va ser col·legi electoral, diverses famílies de guàrdies civils es van queixar que els seus fills s'havien sentit discriminats o assenyalats. Asseguren que alguns professors aquest dilluns van demanar als alumnes que es posicionessin a favor o en contra de l'actuació policial de diumenge, per baixar o no al pati a fer un acte de rebuig, fet que va molestar alguns estudiants. Molts, però, asseguren haver-se assabentat d'això a través dels mitjans.

La direcció de l'IES rebutja les acusacions

La concentració ha començat a les 8 del matí, i membres de l'equip directiu han sortit a parlar amb els estudiants concentrats. En un comunicat penjat a la web de l'institut, en català i en castellà, l'equip directiu ha negat els fets, i ha assegurat que en els 40 anys de vida del centre "mai hi ha hagut cap situació que pogués alterar la nostra pacífica convivència":

"Manifestem el nostre rotund rebuig sobre algunes informacions publicades els darrers dies en alguns mitjans de comunicació que qüestionen la pràctica professional dels docents d'aquest centre."

També l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha fet públic un comunicat en què ha assegurat que aquest municipi està "compromès amb els valors del diàleg i la convivència". Alguns pares de l'institut han explicat a TV3 que tenen la intenció de denunciar l'institut per aquests fets. A la façana de l'institut aquest matí hi han aparegut algunes pintades. Una suggereix que a l'institut s'hi adoctrina:

 

El referèndum no s'hi va poder celebrar

A Sant Andreu de la Barca diumenge hi va haver tres col·legis electorals, als IES El Palau i Montserrat Roig i al Centre d'Atenció Primària. La Guàrdia Civil va intervenir-hi en tots tres per impedir les votacions, i ho va aconseguir a El Palau i al CAP, que no van poder ni obrir. Només al Montserrat Roig es va aconseguir votar durant bona part del dia i tancar el col·legi a les 8 del vespre, a pesar de les interrupcions que van patir.

D'altra banda, aquest dimecres es va anunciar que se suspèn l'acte en honor a la patrona de la Guàrdia Civil que cada any se celebra a la caserna i que inclou la imposició de condecoracions i la desfilada d'agents uniformats. Estava convocat per dilluns 9 d'octubre i, segons fonts de l'institut armat, s'ha suspès per "circumstàncies sobrevingudes".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut