El consell de Minsitres ha aprovat el decret aquest divendres

Moncloa aprova un decret per facilitar el trasllat d'empreses

Escurça els tràmits i no cal l'aprovació de la junta general d'accionistes de la companyia per fer el canvi de domicili social
Redacció Actualitzat

El govern espanyol ha aprovat aprovar aquest divendres un decret llei per facilitar que les empreses que vulguin traslladar el seu domicili social puguin fer-ho sense necessitat que la decisió requereixi l'aprovació de la junta general d'accionistes de la companyia.

El decret facilita el canvi de seu a companyies com Caixabank, ja que els seus estatuts no permeten el canvi de domicili social solament amb un acord del consell d'administració, sinó que necessita el vistiplau dels accionistes.

♦ Què comporta el trasllat de la seu social dels bancs?

El nou decret del govern espanyol els estalvia aquest tràmit. Ara, ho posi o no als estatuts de la companyia, la decisió de moure la seu social recau exclusivament en mans del consell d'administració.

 

En altres companyies i entitats no és obligat, en canvi, aquest requisit, com és el cas de Banc Sabadell, el consell d'administració del qual ha aprovat aquest dijous, en una reunió extraordinària, el trasllat del domicili social de l'entitat a Alacant, davant la incertesa política i econòmica a Catalunya.

El Ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha justificat la modificació de la Llei de Societats de Capital perquè les companyies ho han demanat. Ha assegurat que el sector empresarial té moltes incerteses.  

"No és culpa de les empreses, és culpa d'una política irresponsable que en última instància genera incertesa i inquietuds en el món empresarial"

Són moviments que no han d'afectar la operativa normal de l'entitat, ni a oficines ni a clients, i que segons Junqueras són reversibles.

"Hem parlat , hem parlat no només per telèfon com us podeu imaginar, aquestes són coses que mereixen la nostra atenció sempre, es una decisió de caràcter temporal com ho demostra les seus escollides, en tot cas també es evident que estem en un món globalitzat en un mon del segle 21on afortunadament la gent opera amb bancs d'arreu del món."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut