Cinc mil persones acompanyen Lluís Llach aquesta nit en el primer concert de comiat a Verges

Lluís Llach fa aquesta nit a Verges el primer dels dos concerts de comiat de la seva carrera artística. El cantautor ha explicat que això significa retirar-se de fer nous àlbums i nous espectacles, però que continuarà treballant en aquells aspectes que li vinguin més de gust, com ara acabar la "Integral" de Miquel Martí i Pol, que va prometre al poeta. Llach ha reiterat també la seva negativa a dir adéu amb un gran concert al Camp Nou, però no ha descartat pujar algun dia en un escenari. En total, 10.000 persones acompanyaran el "noi de Verges" entre avui i demà en el seu comiat professional.
Actualitzat

Lluís Llach ha deixat la porta oberta a tornar a pujar a un escenari "com un desfogament personal, si la frustració interior em fa sentir molt malament". Això sí, ha subratllat que "de creació ni una, ho que deixo definitivament, em sembla que he demostrat en quaranta anys que sóc molt tossut, és el que es diu carrera artística, per moltes circumstàncies que són molt llargues d'explicar, però el que deixo definitivament és el fer nous discos, nous espectacles, presentacions, etcètera.

Llach se sent desbordat per la rapidesa amb què es van esgotar les entrades dels seus dos últims concerts, i ha assegurat que havia previst "un adéu més intimista, amb la gent del poble, i al final la gent no ho ha volgut així i hem hagut de variar la tipologia dels concerts".

Sobre el moment que ha triat per dir adéu, el músic pensa que "és millor retirar-se quan un se sent en condicions i quan la seva relació amb el públic encara és forta i maca, que no quan ja li falti fins i tot qualitat vocal". Segons ha dit, "ser present en el panorama musical als Països Catalans representa tenir una activitat molt forta que obliga a una gran despesa d'energia que no sé si a partir de cert moment podria donar".

Segons el cantautor, de creació només li queda pendent una promesa que li va fer al poeta Miquel Martí Pol, acabar la cinquena peça de la "Integral", que portarà per títol "Arrels d'Univers" i que se sumarà als altres treballs conjunts dels dos artistes i amics, "Ara mateix", "Un pont de Mar Blava", "Porrera" i "Germanies".

Els dos concerts duraran entre dues i tres hores i seran similars als que ha fet durant l'últim any. Llach ha confirmat que el comiat s'editarà en un CD que sortirà aviat a la venda i, d'aquí a un temps, també en DVD.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut