Vista general del saló Alimentària, en l'edició de fa dos anys (ACN / Maria Fernández)

Alimentaria, ajornada fins al setembre pel coronavirus

Després de la cancel·lació del Mobile, la segona fira amb més impacte econòmic per a Barcelona s'ajorna fins al setembre
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El comitè organitzador d'Alimentaria ha decidit aquest dijous a la tarda ajornar el saló conjunt Alimentaria i Hostelco fins al setembre per evitar l'impacte del coronavirus.

El congrés, el segon en importància per a Fira de Barcelona, s'havia de fer del 20 al 23 d'abril i finalment serà del 14 al 17 de setembre.

 

 

Al llarg de les últimes setmanes, la preparació havia seguit el seu curs malgrat la cancel·lació del Mobile World Congress, però els esdeveniments dels últims dies han obligat a un canvi de plans.

Alimentaria es fa cada dos anys i, després del Mobile, és el certamen que més impacte econòmic té per a Fira de Barcelona i per a la ciutat.

 

L'exterior del saló Alimentaria, l'any 2018, a Fira de Barcelona (ACN / Nazaret Romero)

 

En un comunicat, Fira de Barcelona justifica la decisió per les "inquietuds que hi ha en el sector" per la situació internacional:

"Davant les inquietuds del sector pel context internacional, el comitè organitzador d'Alimentaria i l'organització d'Hostelco han considerat convenient posposar la seva celebració als dies del 14 al 17 del proper mes de setembre."

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha indicat que tot i tenir l'espai de contractació "pràcticament al complet", han pres la decisió d'ajornar el certamen "després d'avaluar en profunditat la situació i escoltar el sector".

 

 

Més de 150.000 visitants

Segons les previsions de la Fira, l'edició d'aquest 2020 havia de reunir prop de 4.500 empreses expositores, procedents de 70 països, i uns 150.000 visitants, un 30% internacionals, de 156 països diferents.

A finals del 2019 ja s'havia contractat el 90% dels 110.000 metres quadrats de superfície d'expositors.

Fira de Barcelona continua preparant amb normalitat la resta d'esdeveniments previstos per a aquest any. Aquest març es faran el Saló de l'Ensenyament, Futura, el Saló de l'Ocupació Juvenil i B-Travel.

 

 

El ple del Parlament Europeu no es farà a Estrasburg

A banda de l'ajornament d'Alimentaria, continua el degoteig d'esdeveniments i reunions que canvien de data o lloc a causa de la crisi del coronavirus. L'última alteració ha estat al Parlament Europeu, que farà el pròxim ple a Brussel·les, tot i que estava previst que es fes a Estrasburg.

 

L'hemicicle del Parlament Europeu

 

El president de l'Eurocambra, David Sassoli, apunta en un comunicat que, si el ple es fa a la ciutat alsaciana, els riscos de salut són "significativament més alts":

"A les sis de la tarda, he rebut un informe actualitzat del servei mèdic del Parlament Europeu sobre l'evolució del COVID-19 que assenyala que els riscos de salut es consideren significativament més alts si la sessió plenària del Parlament de la setmana que ve es fa a Estrasburg. D'acord amb aquesta avaluació, per força major, he decidit que no es donen les necessàries condicions de seguretat per l'habitual trasllat del Parlament Europeu a Estrasburg per a la sessió plenària de la setmana que ve."

 

 

Dilluns passat, l'Eurocambra ja va endurir les restriccions com a mesura de precaució davant del brot de coronavirus amb la suspensió de tots els actes i visites a les seves instal·lacions.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Alimentació
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut