Zupa ogorkowa (Sopa de cogombres fermentats) - Polònia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Jolanta Olejniczak, Palma

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de cogombres fermentats
  • 5-6 patates mitjanes
  • 4 pastanagues
  • 1 arrel de julivert
  • 1 porro petit
  • 2 l d'aigua
  • un tros de carn (vedella, pollastre...)
  • 1 fulla de llorer
  • 2 llavors de pebre anglès
  • pebre negre mòlt
  • 2 cullerades de farina
  • 150 ml de crema de llet
  • 3 cullerades d'oli
  • sal

PREPARACIÓ

Prepareu un brou amb l'aigua i el tall (porc, vedella o pollastre). Condimenteu-lo generosament amb els pebres, la fulla de llorer i la sal.
Ratlleu les pastanagues i l'arrel de julivert. Peleu i talleu a trossets ben petits les patates. Afegiu-ho tot a l'olla del brou.
Cap al final de la cocció del brou, afegiu-hi els cogombres fermentats, també ratllats o, si ho preferiu, tallats molt petits, i deixeu que tot plegat cogui uns 15 minuts més.
Al final, deixateu la farina amb la crema de llet i incorporeu-ho a l'olla.