Tan Bing (Creps xineses) - Pequín, Xina

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Jing Jing Yuan, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 ous
  • farina
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 cullerades de sucre
  • 2-3 cebes tendres
  • aigua
  • oli

PREPARACIÓ

Talleu els tronxos de les cebes tendres, esbandiu-los i talleu-los a bocins petits. Sofregiu-los uns minuts en una paella amb una mica d'oli. Resererveu-los. La ceba sencera reserveu-la per utilitzar en altres plats.
En un bol, barregeu-hi els ous, la sal, el sucre i la farina, de moment, unes quatre cullerades ben plenes. Remeneu-ho perquè es vagi barrejant tot plegat.
Després, afegiu-hi una cullerada dels tronxos de ceba tendra sofregits que teniu reservats, una mica d'aigua i una mica més de farina. Seguiu-ho remenant amb energia perquè no hi quedi cap grumoll. Us ha de quedar amb una consistència força clara, semblant a la massa per a creps. Si veieu que és massa líquida, afegiu-hi una mica més de farina; si fos massa espessa, un raig més d'aigua.
Poseu un rajolí d'oli en una paella del diàmetre d'un plat i, quan comenci a ser calent, aboqueu-hi un cullerot de la pasta. Feu voltar una mica la paella perquè la pasta quedi repartida per tota la superfície. Quan s'hagi cuit d'un costat, gireu-la i que es cogui de l'altre. Repetiu l'operació fins que no us quedi pasta.
Aquesta mena de truites us han de quedar més gruixudes que les creps dolces habituals, força més primes.