Mil fulles de llagosta i patata amb salsa d'olives

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Morros, Torredembarra

INGREDIENTS

  • patates -2 llagostes grosses
  • olives negres
  • olives verdes
  • anxoves
  • vinagre agredolç
  • oli d'avellana
  • sal i pebre
  • cirerols (tomàquets petits)
  • enciam
  • fulla de roure
  • escarola -1 os de pernil (opcional)
  • fons de carn (opcional)

PREPARACIÓ

Bulliu la llagosta amb aigua i sal durant uns 10 minuts (segons el pes), peleu-la i talleu-la a làmines.
Bulliu també les patates pelades en una cassola amb aigua i sal,i talleu-les també a làmines, com la llagosta. Reserveu-ho. Per preparar la salsa d'olives, necessitareu olives blanques i negres,sense pinyols, i un filet d'anxova. Talleu-ho tot ben petit. Per fer la vinagreta, poseu una mica de vinagre agredolç, perdonar un toc diferent, en una paella ben calenta. Deixeu-ho que redueixi una mica i retireu-ho del foc per afegir-hi l'oli d'avellanes (l'obtindrem de posar a macerar oli amb unes avellanes), sal i pebre. Remeneu-ho toti reserveu-ho. Per muntar el plat, feu pisos de patata i llagosta, i tireu-hi la vinagreta pel damunt. Poseu la salsa d'olives i anxova en un costat. Decoreu el plat amb escarola rosa, enciam i 1/2 cirerol taronja, i amaniu-ho amb la vinagreta.