Embolcall de col amb salmó fumat

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 alvocat en el seu punt òptim de maduració.
  • 2oo grams de samó fumat en un sol tall o tallat en làmines.
  • 1 poma tipus golden.
  • 30ml d'oli de nous i 30 ml d'oli de girasol.
  • Unes gotes de suc de llimona.
  • 2 brots d'api que siguin ben blancs (el màxim possible)
  • 1 col de fulles amples i llises.
  • 1 cullerada de cafè o fulles d'orenga.

PREPARACIÓ

1. Posem una cassola gran al foc amb aigua i sal, on escaldarem les fulles de col, els brots d'api i el tomàquet a la vinagreta.
2. Tallem el tronc de la col.
3. Preparem un bol amb aigua i glaçons per refredar les verdures escaldades.
4. Submergiu les fulles de col en l'aigua quan bulli durant 4-6'. Introduïu-les en l'aigua amb els glaçons, i quan estiguin ben fredes, al damunt d'una fulla de paper absorvent.
5. Feu el mateix amb l'api, però aquest bulliu-lo per espai de 8-10'. Fred, peleu-lo i talleu-lo en dauets petits.
6. Escaldeu el tomàquet durant 10", passeu-lo pel gel, peleu-lo, separeu les llavors i talleu-lo en dauets petits. Reserveu.
7. Piqueu la ceba.
8. Peleu i talleu la poma en daus petits. Guardeu-la dins l'aigua amb suc de llimona.
9. Infusionem l'oli. Escalfem l'orenga per tal de potenciar el seu aroma al microones: damunt d'un plat i en sèries de 5" a tota potència, vigilant que no es cremi.
10. Escalfem lleugerament la barreja dels dos olis, al voltant de 1 min. a 260W. fins que sigui tebi al tacte.
11. Poseu l'orenga dins de l'oli i deixeu que infussioni. Quan l'oli sigui fred, coleu-lo per tal de retirar-ne les fulles.
12.Peleu l'alvocat i tritureu la polpa amb el minipimer fins que esdevingui una pasta. A la que tingui textura de pomada, manteniu el minipimer en el fons del got sense turbinar, i poseu tot l'oli de cop al damunt de la pasta d'alvocat. Comenceu a turbinar a velocitat moderada.
13. En un bol, barregeu el salmó tallat en daus, la ceba, l'api i la poma.
14. Amalgameu-los amb un parell de cullerades de l'emulsió de l'alvocat, fins aconseguir una pasta uniforme. Tasteu-la de sal i corregiu-la.
15. Al damunt d'un drap de fil humit, estireu les fulles de col i extirpeu el nervi de les fulles.
16. Poseu un parell de cullerades de tartar al damunt de cada fulla i tanqueu-les en forma d'enbolcall. Reserveu.
17. Confeccioneu una vinagreta i salseu cada embolcall emplatat per separat.