Bunyols farcits de crema

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 125 g de llet
  • 50 g de llard
  • 125 g d'aigua
  • 50 g de mantega
  • 150 g de farina
  • 3 ous
  • sal i sucre
  • sucre de llustre
  • oli de gira-sol
  • 1/2 l de crema infusionada amb regalèssia
  • 1/4 de l de ratafia Per a guarnir:
  • gelat de vainilla

PREPARACIÓ

Per a començar a fer aquestes postres, poseu la llet i l'aigua a bullir en un cassó juntament amb el greix del porc i la mantega.
Quan el llard es comenci a desfer, poseu-hi sal i sucre i a poc a poc tireu-hi la farina tamisada i no deixeu de remenar, si no se us faran grumolls. Us ha de quedar una massa homogènia. Retireu-ho del foc i quan s'hagi refredat una mica (més o menys uns 10 minuts), comenceu a afegir-hi els ous un per un (quan tingueu el primer ben lligat, aleshores afegiu-hi l'altre i així successivament). Tot seguit, ompliu la mànega pastissera amb la massa dels bunyols, i en un cassó amb força oli i ben calent, aneu-hi tirant petits trossets. Quan ja estiguin inflats i daurats, retireu-los i poseu-los sobre un paper absorbent. Després comenceu-los a farcir de crema de regalèssia (és com la crema catalana, però la llet està infusionada amb uns bastonets de regalèssia) amb l'ajut d'una mànega pastissera. Espolseu-hi per sobre una mica de sucre llustre i ja els podeu servir. Per donar-li un toc de color i sabor, poseu-hi una mica de reducció de ratafia pel damunt i gelat de vainilla. Llibre: "Calendari gastronòmic", de M.Sen i J.Vinyoli. Editorial Planeta.