Bacallà amb mel i patates

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jaume Saumell
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Tall de conill, Capellades

INGREDIENTS

  • 4 talls de bacallà de 200 g
  • 4 patates mitjanes
  • 2 cebes tendres
  • 2 fulles de llorer
  • 50 g de mantega
  • 100 g de farina
  • 4 cullerades de mel
  • 1 rovell d'ou
  • 1 gra d'all
  • crema de llet
  • oli d'oliva verge

PREPARACIÓ

Poseu en un cassó amb aigua calenta la ceba tendra picada, les rodanxes de patata de mig centímetre de gruix, el llorer i l'all.
Quan la patata estigui gairebé cuita, incorporeu-hi el bacallà i deixeu-ho coure tot junt a foc lent. Un cop el bacallà estigui cuit, reserveu-lo.

Per fer la salsa, desfeu una mica de mantega en una paella. Quan s'hagi desfet, poseu-hi la farina i una mica d'aigua de coure el bacallà. Remeneu-ho bé i retireu-ho del foc. Tot seguit, afegiu-hi un rovell d'ou i la crema de llet sense parar de remenar.

I ja per acabar, emplateu les patates cobrint el fons del plat. Poseu-hi el bacallà a sobre i cobriu-lo amb la ceba tendra, una mica de mel i la salsa.