Arròs de "senyorets"

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Arròs de "senyorets
  • cuixa de pollastre desossada
  • fumet de peix
  • arròs
  • botifarra crua
  • sípia
  • tomàquet triturat
  • mongeta tendra
  • pebrot verd
  • pebrot vermell
  • Per a la picada:
  • ametlles torrades
  • grans d'all
  • avellanes torrades
  • julivert
  • caçó
  • musclos
  • ceba de Figueres

PREPARACIÓ

1.Com han cuinat l'Isma i l'Aitor l'arròs de senyorets? En primer lloc, mentre el pollastre s'enrossia a la paella, hi han afegit la botifarra per marcar-la.

2. Després hi aboquen la sípia amb uns grans d'all.

3.Ho van remenant fins que la carn i la sípia han quedat dauradetes. Després hi tiren el pebrot verd i el vermell alhora, i ho han deixen coure.

4.Mentrestant, fan bullir el fumet a part. Aboquen a la paella les mongetes tendres. I, perquè no quedin seques, a continuació hi afegeixen el tomàquet.

5.Veureu com els queda la marca... El pas següent? Abocar-hi l'arròs perquè es vagi fregint i agafi tot el sabor de la marca.

6.Mentre es va coent, afegeixen una mica de fumet al bol on hi han posat la picada. Després ho aboquen a la cassola del fumet, que continua bullint...

7.A continuació posen tot el fumet a la paella, que arrenca el bull immediatament. Ara reparteixen bé l'arròs i ho tornen a deixar coure a poc a poc. Mentre es va fent l'arròs, la colla Jove dels Xiquets de Tarragona, amb la Flora inclosa, han assajat per la que ha de ser una de les millors actuacions de la temporada!

8.Tornant a l'arròs, el pas següent és el d'afegir alhora els musclos i el caçó tallat a daus, i ho deixen que es vagi fent...

9.I la paella ja estarà llesta!

10.Carregaran i descarregaran el pilar els nostres castellers? I el més important... L'actuació els haurà fet venir gana?