Apfelstrudel (Pastís de poma) - Alemanya
- Programa: Karakia
- Cuina: Florian i Clemens Porsche, Castelldefels
INGREDIENTS
- 300 g de farina
- 125 ml d'aigua
- 250 ml de llet
- 1 cullerada d'oli
- 1 pessic de sal
- 750 g de pomes àcides
- 40 g de panses
- 100 g de sucre
- 125 ml de crema de llet
- 2 ous
- 100 g de mantega
- rom negre
- pa ratllat
- avellanes trinxades (opcional)
- canyella en pols
PREPARACIÓ
Prepareu la massa barrejant la farina amb l'aigua, els ous, l'oli i la sal. Pasteu-la a mà i, un cop aconseguiu una massa compacta i uniforme, deixeu-la reposar.
Mentrestant, peleu les pomes i traieu-ne el cor. Talleu-les a làmines fines.
En un bol, barregeu la poma amb les panses, el sucre, la canyella en pols i un raig de rom. Afegiu-hi el pa ratllat i les avellanes trinxades, que serviran per absorbir l'excés de líquid d'aquest farciment. Esteneu la massa amb el corró damunt un drap de cuina fins que sigui molt prima. Aboqueu-hi el farciment i repartiu-lo.
Unteu les vores de la massa amb mantega diluïda i cargoleu-la amb l'ajut del drap de cuina. Col·loqueu el rotllo en una safata per anar al forn i pinteu-lo amb ou batut. Enforneu-ho durant uns 50 minuts a 180º, fins que sigui daurat.
Un cop fora del forn, escampeu-hi sucre de llustre per sobre, talleu-lo i serviu-lo calent, amb un raig de crema de llet pel damunt o bé amb nata a mig muntar o gelat de vainilla.
Mentrestant, peleu les pomes i traieu-ne el cor. Talleu-les a làmines fines.
En un bol, barregeu la poma amb les panses, el sucre, la canyella en pols i un raig de rom. Afegiu-hi el pa ratllat i les avellanes trinxades, que serviran per absorbir l'excés de líquid d'aquest farciment. Esteneu la massa amb el corró damunt un drap de cuina fins que sigui molt prima. Aboqueu-hi el farciment i repartiu-lo.
Unteu les vores de la massa amb mantega diluïda i cargoleu-la amb l'ajut del drap de cuina. Col·loqueu el rotllo en una safata per anar al forn i pinteu-lo amb ou batut. Enforneu-ho durant uns 50 minuts a 180º, fins que sigui daurat.
Un cop fora del forn, escampeu-hi sucre de llustre per sobre, talleu-lo i serviu-lo calent, amb un raig de crema de llet pel damunt o bé amb nata a mig muntar o gelat de vainilla.