Actualitat blaugrana

Oleguer Presas proposa afrontar un debat obert pel reconeixement de les seleccions catalanes

En un article que signa al diari "El 9 Esportiu", Oleguer Presas reflexiona sobre el reconeixement de les seleccions catalanes. El defensa blaugrana proposa afrontar la qüestió amb un debat obert tenint clar que no es tracta de cap negociació amb contrapartides sinó d'un dret històric. Oleguer defensa altres jugadors que no s'han posicionat obertament per la selecció catalana, aclarint que la implicació es demostra prou assistint a les convocatòries.

Actualitzat

Oleguer Presas mai no ha amagat les seves idees i les torna a deixar ben clares en un article d'"El 9 Esportiu". El defensa del Barça reflexiona sobre el desencís que li van provocar algunes preguntes dels periodistes després del darrer Catalunya-Euskadi, en què l'interrogaven sobre la distància que encara hi ha en el sentiment nacional a Euskadi i Catalunya. Oleguer es pregunta si potser ens pensàvem que aquest partit canviaria el sentit de la nostra sort i de la nostra lluita o bé si esperàvem que els jugadors féssim tota la feina que no han pogut fer els nostres polítics.

El defensa sabadellenc explica que "poder arribar a tenir una selecció que pugui competir internacionalment només és quëstió de molt de treball, però també de temps i de voluntat per informar la gent i il·lusionar-la amb el projecte d'una selecció nacional". Oleguer Presas també diu que "cal que desapareguin les fòbies i pors creades de forma interessada per una part de la societat espanyola respecte a tot el que fa olor de català". I que cal maduresa per poder afrontar aquesta problemàtica discutint-la obertament tenint clar que tenir una selecció pròpia no es tracta de cap negociació amb contrapartides pel mig sinó d'un dret històric i de fer justícia amb el poble català.

El blaugrana també es quëstiona les crítiques que reben de vegades jugadors catalans dels diferents equips de la Lliga espanyola pel fet de no posicionar-se clarament sobre l'oficialitat de la selecció. Pel futbolista de 26 anys, tots i cadascun d'ells sempre estan implicats amb aquesta causa i es demostra assistint a les convocatòries. Per acabar, el sabadellenc diu que "convençuts, ho estem, però que el context hauria de ser diferent per afavorir la llibertat d'expressió sense estar pendents de represàlies, si no és cavar la nostra tomba".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut