Marc Márquez s'estrena amb Ducati
Marc Márquez s'estrena amb Ducati
MotoGP

Marc Márquez mana a Portimao

Márquez domina en un asfalt ple d'humitats i brutícia, però lluny de la pole que va anotar l'any passat

Xavier GuillénActualitzat

Quan l'adherència és crítica, i quan la humitat, la brutícia o la pols es converteixen en una pel·lícula de fang, és quan Marc Márquez treu el millor del seu pilotatge. Així ho ha demostrat en les primeres proves lliures del Gran Premi de Portugal de MotoGP, que és el segon d'aquesta temporada. Aquest entrenament no té cap repercussió en l'accés als qualificatius, però sí que permet fer reglatges en la moto i tenir el primer contacte seriós amb el circuit. Tal com estava la pista, els temps s'han quedat a gairebé tres segons de distància de la pole que va anotar Márquez l'any passat a Portimao. Va ser un cap de setmana de muntanya russa per al de Cervera. Va acabar tercer al podi en la cursa esprint, però diumenge va provocar un accident que va portar molta cua en el campionat.

Al darrere del pilot de Ducati s'han classificat Maverick Viñales, amb l'Aprilia, tot i la gastroenteritis que pateix, i Brad Binder i Jack Miller, tots dos amb KTM. El pilot australià ha estat l'encarregat de donar l'espectacle quan ha acabat l'entrenament amb un salt espectacular. Ha volat amb la moto: les dues rodes en l'aire i aterrant sobre l'asfalt.

Jorge Martín ha acabat sisè, al davant d'Àlex Rins, Miguel Oliveira, Àlex Márquez i Joan Mir. El líder del Mundial, Pecco Bagnaia, ha tancat el matí amb el tretzè millor registre, a un segon de Márquez. El bicampió del món ha superat Augusto Fernández i Pedro Acosta. Més endarrerit, encara, ha acabat Aleix Espargaró, antepenúltim de la taula dels temps.

 

 

 

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
Anar al contingut