Sergi Vidal lluita per la pilota amb Giorgi Shermadini (EFE)

El Divina Seguros guanya el MoraBanc Andorra en la presentació en societat de Nenad Dimitrijevic (74-59)

Nenad Dimitrijevic ha participat en cinc partits de la Lliga Endesa aquesta temporada. I ha estat en el cinquè, davant del MoraBanc Andorra, que ha deixat constància de la seva classe.

Daniel AlentoActualitzat

El Divina Seguros Joventut ha sumat davant del MoraBanc Andorra, un equip imbatut a casa però amb problemes per guanyar a domicili, una victòria que l'allunya de la cua de la classificació (74-59). El partit ha estat també la presentació en societat d'una nova perla del planter badaloní, el base Nenad Dimitrijevic (9 punts, 6 rebots, 5 assistències en 12 minuts de joc) de gairebé 19 anys, que ha jugat el seu primer gran partit a la Lliga Endesa.

Tot i que la Penya ha començat molt desencertada, errant els seus 7 primers llançaments de camp, s'ha vist afavorida per les dues faltes en menys de 3 minuts del jugador visitant més determinant, el pivot georgià Giorgi Shermadini (12 punts, 3 rebots). Tot i això, els andorrans dominaven en el marcador 11-17 després d'una molt rigorosa falta antiesportiva d'Alberto Abalde sobre Thanasis Antetokoumpo. El jove aler verd-i-negre, amb 5 punts seguits, ha deixat el Joventut a només 1 punt, 18-19, al final del primer quart.

Els homes de Diego Ocampo han tingut els seus millors minuts de la primera meitat a l'inici del segon quart, amb un parcial d'11 a 0 que els ha donat 8 punts d'avantatge. Shermadini ha tornat a la pista i el MoraBanc Andorra ha empatat a 29. Novament la Penya ha estat castigada amb una antiesportiva rigorosa, ara de Garrett Stutz (10 punts, 8 rebots) sobre el georgià que tot seguit ha tornat a la banqueta per no cometre la tercera falta. Aprofitant que no hi era, Jerome Jordan ha anotat dues cistelles consecutives per tancar la primera part 36-34.

Apareix Dimitrijevic

En el tercer quart, els andorrans han tornat a la càrrega liderats per Shermadini a la pintura. Jerome Jordan s'ha carregat amb la quarta falta quan s'havien jugat 4 minuts del període, però Stutz ha jugat uns bons minuts en el seu lloc. Dos triples d'Albert Sabat i Terry Smith han donat aire al Divina Seguros mentre la defensa dels de Joan Penyarroya anul·lava completament Luka Bogdanovic (8 punts, 5 rebots). El jove base de 18 anys del planter Nenad Dimitrijevic i Abalde han posat l'Olímpic dret amb un contraatac culminat amb un alley-oop de l'aler. Al final d'aquests 10 minuts el marcador era 53-50.

Dimitrijevic, que ha gaudit de minuts davants dels problemes de faltes de Smith, ha posat el Joventut 5 punts amunt, 58-53, amb un triple en els primers instants de l'últim quart. La seva actuació ha donat a l'equip l'impuls i la confiança per mantenir-se al davant. Jerome Jordan, superant Shermadini a la pintura, ha posat la Penya 8 punts amunt, 64-56 a l'equador del període, just abans de cometre la seva cinquena falta. Stutz, que ha tornat a entrar en el seu lloc, ha agafat un rebot en atac clau per anotar després d'un triple molt forçat de Sergi Vidal (13 punts, 5 rebots). Un triple de Bogdanovic a 2 minuts del final, el primer que anotava el serbi en quatre intents, i un robatori de pilota de Vidal han sentenciat el matx.