"Els oblidats dels oblidats", dos nous premis al palmarès

La producció "Els oblidats dels oblidats. La història de milers de malalts i un boig", ha guanyat el Globus d'Or en documentals al World Media Festival d'Hamburg i la medalla d'or en categoria documentals en el Festival Internacional de Cine i Televisió de Nova York.

El documental "Els oblidats dels oblidats" mostra la situació en què es troben els malalts mentals a l'Àfrica. És un treball de Carles Caparrós i Grègoire Ahongbonon, coproduït per Aigua Films, TVE i Chello Multicanal (Odissea), amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i l'ICEC.

Al juny, el documental es va endur el premi de televisió de la 24a edició del concurs de premsa, televisió, cartells i relats organitzat per l'ONG Mans Unides, i al juliol va ser premiat com a millor llargmetratge en el II Festival Internacional de Cine Educatiu i Espiritual de Ciudad Rodrigo, a Salamanca.
A més, la cinta  ha estat seleccionada en nombrosos festivals internacionals de cine i drets humans, com ara el VIII Festival de Cine Documental EXTREMA'doc 2012; el Globians World & Culture Documentary Film - Festival de Berlín, One World International Human Rights Documentary Film Festival ¿ Praga, a la Mostra Internacional de Cine Llatí Punta del Este, a l'Uruguai, i al Festival Internacional de Cine Documental de la Ciutat de Mèxic, entre d'altres.
 
El Globus d'Or es lliurarà el 15 de maig en una gala a Hambrug.

Sinopsi:
Homes, dones i nens, encadenats, la majoria a la intempèrie, privats de menjar i aigua o abandonats a les ciutats pels seus familiars... Aquesta és la situació en què es troben la majoria de malalts mentals africans, tal com es reflecteix en el llargmetratge. El film narra la història de milers de malalts mentals i bojos.
 
 
Anar al contingut