"Demà moriré" triomfa al Festival de l'Havana

El llargdocumental de Justin Webster "Demà moriré" suma un nou premi, el de millor documental d'un director no llatinoamericà al Festival de Nou Cinema Llatinoamericà de l'Havana. Aquest documental és una producció de JWP (Justin Webster Production) en coproducció amb TVC.

La cinta está fent viatge en diferents festivals de Cinema i Documental a  tot el món, com per exemple el de Toronto, Lima, Sao Paolo, Seoul, Madrid i Denver, entre d'altres, amb molt bona crítica i ha estat seleccionada com una de les 10 películas "imprescindibles" del 2013 per Indiewire, després de la seva estrena a Toronto. A més, a l'abril el documental participarà en el "Crossing Europe Festival" a Linz, Àustria.
"Demà Moriré" es una història d'assassinat, amor i conspiració política. El maig de 2009, Rodrigo Rosenberg, un prestigiós i carismàtic advocat guatemaltec anava en bicicleta a prop de casa a la Ciutat de Guatemala i va ser assassinat. Res estrany, tràgicament Guatemala té una taxa d'homicidis quatre vegades més gran que la de Mèxic. El que era extraordinari és que Rodrigo Rosenberg sabia, amb certesa, que estava a punt de ser assassinat. Dos dels clients de Rosenberg havien estat assassinats unes setmanes abans. Això el va conduïr a investigar un cas que, segons va dir als seus amics, temia que el portaria a la seva mort. Un vídeo que va gravar dies abans de morir va acusar el president del seu assassinat. Pujat a Youtube, gairebé va derrocar al govern. El Fiscal Carlos Castresana va iniciar la investigació, un viatge a l'ànima de Rosenberg i a l'infern de Guatemala, després de diverses anades i vingudes, va arribar a una revelació sorprenent.
 
És un documental produït per JWP, coproducció de TVC, amb BBC Storyville, ITVS, TVE i Danish Film Institute
 
 
 
 
Anar al contingut