Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El periodista visita el "Zona Franca"

Manel Alías, durant els bombardejos: "Em quedo mig ajupit i sense saber què fer, qualsevol decisió pot ser fatal"

Manel Alías ha passat els últims set anys com a corresponsal a Moscou de TV3 i ha viscut en primera persona la guerra d'Ucraïna. Ara ha estrenat un pòdcast i ha vingut al "Zona Franca" a presentar-nos-el.

El periodista ens ha començat explicant algunes de les anècdotes que ha viscut a Rússia, com per exemple que mai ha pogut entrevistar a Vládimir Putin. "He estat hores i hores davant d'ell amb el braç alçat i no ho he aconseguit ni una sola vegada, set anys de corresponsal per res", recorda entre rialles. 


Ens ha confirmat, també, que la seguretat que envolta el president rus és excepcional: "una vegada vaig anar a l'Àrtic a un acte on ell hi era i van col·locar-nos als periodistes dins un iglú a 500 metres d'on feia l'acte en Putin" . 

Els últims mesos han canviat la vida d'en Manel. Ha viscut la guerra d'Ucraïna en primera persona i ha estat present en situacions que l'han dut al límit com els bombardejos. "Passes por, però costa de saber com reaccionar", explica el periodista. "Normalment, abans d'anar a aquests llocs es fan cursos d'emergència i de primers auxilis, però jo no n'he fet mai".

En Manel va retransmetre a un TN com l'havien atacat juntament amb el seu càmera. "En aquest cas, jo em vaig quedar mig ajupit, veient per on cauen els projectils i sense saber què fer, perquè qualsevol decisió que prenguis pot ser fatal. El càmera, en canvi, es va estirar a terra, que és el que s'ha de fer per evitar que la metralla et pugui impactar en alguna part del cos, i cridar i obrir la boca per les orelles", aclareix.


Ara en Manel ha estrenat el pòdcast "Parem l'antena" a Catalunya Ràdio. "M'he inventat un concepte que canvia cada setmana, he començat per 'la veu'. He fet entrevistes a persones diferents i en el muntatge les he anat jugant. Al voltant de la veu he entrevistat a una persona que té un trastorn mental que sent veus que no són reals, a un voluntari del servei d'atenció al suïcidi i a una persona que s'ha gravat el canvi de veu durant un any prenent testosterona".  

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut