Un instant del programa "Viure als Pirineus"
Mentre que, en general, les grans serralades han representat una excusa geogràfica per justificar una frontera i, sovint, el temor a un genèric enemic exterior, pels catalans i les altres societats que hi viuen, els Pirineus han simbolitzat l'obertura al món, a la cultura i, en moments puntuals, una esperança de llibertat. Cal preguntar-se, però, coneixem realment els Pirineus?

Els Pirineus són una unitat geogràfica i humana forta i definida. Tant se val el costat des d'on es miri, el francès, el català, el basc o l'occità... Els nostres Pirineus són un tot i de tots.

La sèrie "Viure als Pirineus" fa una vasta ullada d'aquesta inacabable i exuberant extensió de paisatges dife­rents i canviants. Per aconseguir aquest retrat general hi participen personatges que hi viuen i afaiçonen la muntanya, d'oest a est, procurant que hi hagi representants de cada comarca des del País Basc francès fins al Rosselló o el Vallespir passant pel Pallars o la Vall d'Aran, buscant tota la variant d'esperits, de poblacions, d'homes i dones que afirmen el seu caràcter dins d'un entorn excepcional.
Anar al contingut