Un instant del programa "Viure als Pirineus"
Un instant del programa "Viure als Pirineus"
Mentre que, en general, les grans serralades han representat una excusa geogràfica per justificar una frontera i, sovint, el temor a un genèric enemic exterior, pels catalans i les altres societats que hi viuen, els Pirineus han simbolitzat l'obertura al món, a la cultura i, en moments puntuals, una esperança de llibertat. Cal preguntar-se, però, coneixem realment els Pirineus?

Els Pirineus són una unitat geogràfica i humana forta i definida. Tant se val el costat des d'on es miri, el francès, el català, el basc o l'occità... Els nostres Pirineus són un tot i de tots.

La sèrie "Viure als Pirineus" fa una vasta ullada d'aquesta inacabable i exuberant extensió de paisatges dife­rents i canviants. Per aconseguir aquest retrat general hi participen personatges que hi viuen i afaiçonen la muntanya, d'oest a est, procurant que hi hagi representants de cada comarca des del País Basc francès fins al Rosselló o el Vallespir passant pel Pallars o la Vall d'Aran, buscant tota la variant d'esperits, de poblacions, d'homes i dones que afirmen el seu caràcter dins d'un entorn excepcional.
Anar al contingut