"Uno para todos", l'últim llargmetratge de David Verdaguer, s'estrena als cinemes

El dia 18 de setembre arriba a sales el llargmetratge "Uno para todos", dirigit per David Ilundain i protagonitzat per David Verdaguer, entre d'altres. La pel·lícula és una història de superació, d'esperança i de la necessitat de perdonar i de saber demanar perdó en un entorn en què les diferències culturals i generacionals són evidents.
Actualitzat

L'Aleix (David Verdaguer), un professor interí, assumeix la tasca de ser el tutor de sisè de primària en un poble que no coneix. Quan descobreix que ha de reintegrar a l'aula un alumne malalt, s'enfronta a un problema encara més complicat: cap dels seus companys vol que torni.

Aquesta és la trama d'"Uno para todos", l'última pel·lícula del director David Ilundain ("B de Bárcenas") que s'estrena el 18 de setembre a la gran pantalla. Interpretada per David Verdaguer ("Estiu 1993", "Els dies que vindran", "Tierra firme"), Clara Segura ("Una pistola en cada mano", "Nit i dia", "Porca misèria"), Patricia López Arnaiz ("La peste"), Betsy Túrnez ("El rei borni") i Ana Labordeta ("Planes para mañana") i un grup de 18 nens, la pel·lícula és una història de superació, d'esperança i de la necessitat de perdonar i de saber demanar perdó.

"Uno para todos" és un homenatge als "professors especials", aquells que en algún moment de la nostra vida ens han marcat, ens van il·lusionar, ens van entendre quan ningú ho feia i ens van obrir de bat a bat les portes d'un món que desconeixíem." David Ilundain, director.

I de la mateixa manera que hi ha professors que canvien la vida dels alumnes, també hi ha alumnes rebels, amb necessitats especials, o senzillament difícils, que repten els professors i transformen les seves vides. El Carlos és un d'aquests alumnes. La trobada del noi amb el seu professor serà un xoc que posarà els seus "jos" interns en moviment i els orbitarà cap a una nova direcció. Tot i això, la integració de l'alumne malalt dins la classe es veurà agreujada pel fet que la resta de companys no volen que torni. Un conjunt de nens i nenes de 12 anys format per petits nuclis plens de recels, rancúnies i desavinences, sense que comparteixin una identitat de grup. I perquè les coses canviïn, cal voluntat i saber perdonar. El canvi de cadascun d'ells farà que surti a la superfície la millor versió de cada nen i que aquest canvi faci possible la regeneració d'un grup estèril i fosc en un de fructífer i lluminós, del qual tots trauran profit. Serà "uno para todos". Els petits gestos i la passió per la seva feina faran que l'Aleix, que ens recorda més a un antiheroi que no pas a un heroi, canviï la vida dels seus alumnes i aconsegueixi que superin les seves diferències.

 

Rodada a l'escola Sant Martí d'Arenys de Munt, "Uno para todos" s'estrenarà el 2020. És una producció d'Inicia Films, Fasten Films, A Contracorriente Films, Bolo Audiovisual, Uno para Todos AIE i Amalur AIE, amb la participació de TV3, TVE, Movistar+ i Aragón TV, i amb el suport d'ICAA, ICEC, el govern de Navarra i MEDIA Europa Creativa.

VÍDEOS RELACIONATS
El més vist
Anar al contingut