Teresina, S.A
Montserrat:
Veïna del pis de dalt i amiga de tota la vida. Era soltera, com elles, fins que fa deu anys va trobar un vidu i s'hi va casar. Ben segur que es va casar per casar-se, i contínuament els refrega la seva felicitat i la sort que ha fet de trobar el "seu Antònio".

Angelina:
Viu al quart pis. Està casada amb en Sebastià, que és guàrdia urbà. Té ínfules de grandesa. No dirà mai que treballa per necessitat, sinó perquè, a casa, s'hi avorreix. És allò que en diuen "amagar l'ou". Té una filla que es diu Conxiteta.

Sebastià:
El marit de l'Angelina. Guàrdia urbà de l'Ajuntament de Barcelona. Un calçasses. La dona el té dominat i ell no vol gaires complicacions, i encara menys plantar-li cara.

Conxiteta:
Té 22 anys. Filla d'en Sebastià i l'Angelina. Segueix els mateixos passos de la seva mare. Festeja amb l'Eduard, que és el fill d'un arquitecte. El noi no té ni ofici ni benefici. Es casen durant la sèrie. La nena sempre parla per boca de la seva mare.

Paca:
Viuda de militar. Valenciana autèntica. Ho organitza tot però és molt poc organitzada. Li agrada manegar i figurar. És la presidenta del barri en la lluita contra el càncer, de la Creu Roja, de Càrites i també, és clar, del Casal Faller de Gràcia, entre moltes altres coses. Li agrada molt dir que fa obres de caritat. Viu al segon pis.

Rosariet:
Neboda de la Paca. Els seus pares viuen a València i ella passa moltes temporades a Barcelona, a casa de la tieta. A la seva tia, se li fa la boca grossa dient que la té recollida per fer caritat a la seva germana, que va molt justa. En realitat la fa servir de minyona. La nena és una mica feta a la seva, no s'entén amb la tia i sempre li planta cara. Vol ser cantant.

Pepe i Rafa:
Són una parella, de mitjana edat, que viuen al quart pis. L'un és català i l'altre andalús. Són matrimoni. Una parella d'homes, però a l'antiga, no gens escandalosos i ben acceptats per tots els veïns de l'escala. Tothom diu: "que siguin el que vulguin, però són tot uns senyors".

Marieta:
És la iaia de l'escala. Va néixer a Tarragona, però viu a Barcelona, i sempre s'ha estat a la mateixa casa, fa prop de trenta anys. Es va quedar viuda molt jove, i viu amb el seu fill, en Roger, ja gran. Ocupa el tercer pis. És treballadora fixa a casa de les Teresines.

Roger:
És fill de la Marieta. Tenta-sis anys. Una mica especial. Podríem dir que és un home-nen, o bé un nen-home. Pot semblar una mica endarrerit, però no ho és gens. És un espècimen de les circumstàncies.

Rosita:
Viu al mateix replà que la Marieta. És soltera, té seixanta-dos anys i va tenyida. "Pantalonera" de professió. A l'escala la consideren una mica cap verd. En resum, li va la marxa i els veïns no entenen com, a la seva edat, encara va tant amb homes, i sense cobrar. Ella deixa que diguin i va a la seva.

Eugenio:
És el perruquer del barri. És una boja. Molt escandalós i xafarder. És l'organitzador de les festes del carrer.

Avelino:
És el propietari d'una tasca-bar que hi ha sota el pis de les Teresines. És gallec i fa molts anys que viu a Barcelona. De vegades, quan no obre el bar, puja a casa de les Teresines a donar un cop de mà.

Vicente:
És el fill de la "gallinaire". És un treballador fix de les Teresines. De la mateixa categoria que en Roger, però una mica més viu. És un setciències.
Anar al contingut