• El dia de les actuacions en directe (segona part)
  Veure vídeo

  El dia de les actuacions en directe (segona part)

  1991-1994 SEGONA PART
  El plató de l'Sputnik va ser l'epicentre de desenes d'actuacions. Avui tanquem el repàs a algunes de les actuacions que n
  o hem vist en programes anteriors: grups nacionals, internacionals i fins i tot algun galàctic.

  1991-1994 SEGONA PART El plató de l'Sputnik va ser l'epicentre de desenes d'actuacions. Avui tanquem el repàs a algunes de les actuacions que no hem vist en programes anteriors: grups nacionals, internacionals i fins i tot algun galàctic.

 • El dia de les actuacions en directe (primera part)
  Veure vídeo

  El dia de les actuacions en directe (primera part)

  1991-1994 PRIMERA PART
  El plató de l'Sputnik va ser l'epicentre de desenes d'actuacions. Avui repassem algunes de les actuacions que no hem vist
  en programes anteriors. Algunes són de grups que potser ja havíem oblidat. D'altres són grans del pop rock.

  1991-1994 PRIMERA PART El plató de l'Sputnik va ser l'epicentre de desenes d'actuacions. Avui repassem algunes de les actuacions que no hem vist en programes anteriors. Algunes són de grups que potser ja havíem oblidat. D'altres són grans del pop rock.

 • El dia de la nissaga dels Cliptoman
  Veure vídeo

  El dia de la nissaga dels Cliptoman

  1992-93 D'entre totes les criatures que van néixer amb l'Sputnik, sens dubte l'inimitable Cliptoman i la seva tronadíssima família són els més delirants. Avui, repassem la nissaga musico-surrealista dels Cliptoman.

  1992-93 D'entre totes les criatures que van néixer amb l'Sputnik, sens dubte l'inimitable Cliptoman i la seva tronadíssima família són els més delirants. Avui, repassem la nissaga musico-surrealista dels Cliptoman.

 • El dia del Zap, la prehistòria de l'"Sputnik"
  Veure vídeo

  El dia del Zap, la prehistòria de l'"Sputnik"

  1990 Tota història té una prehistòria, i en el cas de l'Sputnik va ser Sputnik Zap. Al 1990, el Zap va ser un programa de videoclips amanit amb comentaris irreverents, aparicions estel·lars de gent del carrer i molt més.

  1990 Tota història té una prehistòria, i en el cas de l'Sputnik va ser Sputnik Zap. Al 1990, el Zap va ser un programa de videoclips amanit amb comentaris irreverents, aparicions estel·lars de gent del carrer i molt més.

 • El dia que va néixer l'era dels macrofestivals
  Veure vídeo

  El dia que va néixer l'era dels macrofestivals

  ESTIU 1996
  L'estiu de 1996 a les valls dels Pirineus es va fer realitat un dels somnis de qualsevol fan de la música: tenir un macrofestival amb
  cartell de luxe a terres catalanes. Era el Doctor Music Festival, el pioner dels macrofestivals moderns.

  ESTIU 1996 L'estiu de 1996 a les valls dels Pirineus es va fer realitat un dels somnis de qualsevol fan de la música: tenir un macrofestival amb cartell de luxe a terres catalanes. Era el Doctor Music Festival, el pioner dels macrofestivals moderns.

 • El dia que Bowie, Prince i els grans del rock es reinventen (segona part)
  Veure vídeo

  El dia que Bowie, Prince i els grans del rock es reinventen (segona part)

  HIVERN 1993-94 SEGONA PART
  Els anys 90 no van ser fàcils per a algunes de les "vaques sagrades" del rock, però la trajectòria de Prince mereix
  un punt i apart. Aquest petit geni de Minneapolis va arraconar el seu nom en favor d'un símbol enigmàtic.

  HIVERN 1993-94 SEGONA PART Els anys 90 no van ser fàcils per a algunes de les "vaques sagrades" del rock, però la trajectòria de Prince mereix un punt i apart. Aquest petit geni de Minneapolis va arraconar el seu nom en favor d'un símbol enigmàtic.

 • El dia que Bowie, Prince i els grans del rock es reinventen (primera part)
  Veure vídeo

  El dia que Bowie, Prince i els grans del rock es reinventen (primera part)

  HIVERN 1993-94 PRIMERA PART
  Els anys 90 no van ser fàcils per a algunes de les "vaques sagrades" del rock. Alguns, com David Bowie ho van veure
  clar: s'havien de reinventar per adaptar-se als nous temps. Alguns dels seus amics, com Lou Reed i Iggy Pop van prendre nota.

  HIVERN 1993-94 PRIMERA PART Els anys 90 no van ser fàcils per a algunes de les "vaques sagrades" del rock. Alguns, com David Bowie ho van veure clar: s'havien de reinventar per adaptar-se als nous temps. Alguns dels seus amics, com Lou Reed i Iggy Pop van prendre nota.

 • El dia que l'electrònica i el Sónar es fan grans
  Veure vídeo

  El dia que l'electrònica i el Sónar es fan grans

  ESTIU, 1995
  A l'equador de la dècada, grups com Orbital o Chemical Brothers van liderar una revolució electrònic que va tenir les seves versions
  més comercials i destraleres. L'auge de l'electrònica també va comportar l'eclosió del festival Sónar.

  ESTIU, 1995 A l'equador de la dècada, grups com Orbital o Chemical Brothers van liderar una revolució electrònic que va tenir les seves versions més comercials i destraleres. L'auge de l'electrònica també va comportar l'eclosió del festival Sónar.

 • El dia que el rap va assaltar les llistes d'èxits
  Veure vídeo

  El dia que el rap va assaltar les llistes d'èxits

  PRIMAVERA, 1993

  A l'arrencada dels anys 90, la cultura hip-hop i el rap eren força desconeguts a Catalunya. Això va canviar radicalment q
  uan un seguit de rapers va arribar per primer cop al número 1 de les llistes d'èxit: des de Vanilla Ice a Mc Hammer.

  PRIMAVERA, 1993 A l'arrencada dels anys 90, la cultura hip-hop i el rap eren força desconeguts a Catalunya. Això va canviar radicalment quan un seguit de rapers va arribar per primer cop al número 1 de les llistes d'èxit: des de Vanilla Ice a Mc Hammer.

 • El dia que Madonna ens va "erotitzar"
  Veure vídeo

  El dia que Madonna ens va "erotitzar"

  A l'inici dels anys 90, Madonna ja era una diva, una icona global, però es trobava en un moment delicat: la seva carrera d'actriu no arrencava del tot. Què podia fer? Refer la seva imatge o potenciar la provocació i escàndols del passat?

  TARDOR, 1992

  A l'inici dels anys 90, Madonna ja era una diva, una icona global, però es trobava en un moment delicat: la seva carrera d'actriu no arrencava del tot. Què podia fer? Refer la seva imatge o potenciar la provocació i escàndols del passat? TARDOR, 1992

 • El dia que vam ser mestissos amb Mano Negra i els Chili Peppers
  Veure vídeo

  El dia que vam ser mestissos amb Mano Negra i els Chili Peppers

  EL DIA QUE VAM SER MESTISSOS
  AMB MANO NEGRA I ELS CHILI PEPPERS
  TARDOR-HIVERN, 1994
  Un dels fenòmens musicals més explosius dels any
  s 90 va ser la fusió d'estils i el mestissatge. Dos dels grups capdavanters, a banda i banda de l'Atlàntic, van ser els Mano Negra i els Red Hot Chili Peppers.

  EL DIA QUE VAM SER MESTISSOS AMB MANO NEGRA I ELS CHILI PEPPERS TARDOR-HIVERN, 1994 Un dels fenòmens musicals més explosius dels anys 90 va ser la fusió d'estils i el mestissatge. Dos dels grups capdavanters, a banda i banda de l'Atlàntic, van ser els Mano Negra i els Red Hot Chili Peppers.

 • El dia que vam fer camí cap al Sant Jordi (segona part)
  Veure vídeo

  El dia que vam fer camí cap al Sant Jordi (segona part)

  ESTIU, 1991 -SEGONA PART-
  El juny de 1991 es va celebrar el mític concert de rock cantat en català al Palau Sant Jordi de Barcelona. Com i quin
  camí van seguir els grups que van tocar-hi fins arribar a aquell dia històric? Avui, Sopa de Cabra i Sangtraït.

  ESTIU, 1991 -SEGONA PART- El juny de 1991 es va celebrar el mític concert de rock cantat en català al Palau Sant Jordi de Barcelona. Com i quin camí van seguir els grups que van tocar-hi fins arribar a aquell dia històric? Avui, Sopa de Cabra i Sangtraït.

 • El dia que vam fer camí cap al Sant Jordi (primera part)
  Veure vídeo

  El dia que vam fer camí cap al Sant Jordi (primera part)

  EL DIA QUE VAM FER CAMÍ
  CAP AL SANT JORDI
  ESTIU,1991 -PRIMERA PART-

  El juny de 1991 es va celebrar el mític co
  ncert de rock cantat en català al Palau Sant Jordi de Barcelona. Com i quin camí van seguir els grups que van tocar-hi fins arribar a aquell dia històric? Avui, Els Pets i Sau.

  EL DIA QUE VAM FER CAMÍ CAP AL SANT JORDI ESTIU,1991 -PRIMERA PART- El juny de 1991 es va celebrar el mític concert de rock cantat en català al Palau Sant Jordi de Barcelona. Com i quin camí van seguir els grups que van tocar-hi fins arribar a aquell dia històric? Avui, Els Pets i Sau.

 • El dia del duel dels monstres del rock
  Veure vídeo

  El dia del duel dels monstres del rock

  PRIMAVERA, 1992

  L'any 1992 hi havia dos supergrups que es disputaven la corona de reis del rock més dur: els Metallica i els Guns N' Rose
  s. El duel va donar com a resultat alguns dels videoclips, gires i discos més contundents de la història.

  PRIMAVERA, 1992 L'any 1992 hi havia dos supergrups que es disputaven la corona de reis del rock més dur: els Metallica i els Guns N' Roses. El duel va donar com a resultat alguns dels videoclips, gires i discos més contundents de la història.

 • El dia de la invasió del pop britànic
  Veure vídeo

  El dia de la invasió del pop britànic

  HIVERN 1994-95

  A mitjans dels anys 90, a les illes britàniques es va obrir pas una nova generació de grups encapçalats per Blur i Oasis
  . Els dos grups van protagonitzar la rivalitat més "british" i mediàtica de la dècada

  HIVERN 1994-95 A mitjans dels anys 90, a les illes britàniques es va obrir pas una nova generació de grups encapçalats per Blur i Oasis. Els dos grups van protagonitzar la rivalitat més "british" i mediàtica de la dècada

Anar al contingut