Tardor 2019

"Sense ficció" abordarà la tragèdia de l'incendi d'Horta de Sant Joan al documental "Amenaça incandescent"

"Sense ficció" abordarà la tragèdia de l'incendi d'Horta de Sant Joan al documental "Amenaça incandescent"

"Sense ficció" acaba l'any del seu desè aniversari amb una oferta representativa de la seva aposta: ser el programa de referència de documentals de televisió en "prime time". L'espai, dirigit per Montse Armengou, ofereix un ampli registre de documentals amb un denominador comú: qualitat, temes exigents i bones audiències.
La tardor comptarà amb quatre estrenes amb segell "marca de la casa": "Temps d'espera", "Fills maltractadors, pares amb pors", "Paper mullat" i "Gent del barri".

"Temps d'espera", de Montserrat Besses i Pere López, s'acosta a familiars de persones desaparegudes: l'angoixa d'unes desaparicions que poden durar hores, mesos o que no es resolen mai.

"Fills maltractadors, pares amb pors", de Josep Rovira i Jacob Peña, aborda sense embuts una realitat que creix en la nostra societat: la violència filioparental.

A "Paper mullat", d'Albert Elfa i Ricard Belis, nens i nenes denuncien la vulneració dels seus drets bàsics, des d'abusos sexuals fins a l'herència climàtica que els deixem, amb motiu del 30è  aniversari de la Declaració dels Drets dels Nens.

"Gent del barri", de Mireia Pigrau i Josep M. Porta, ofereix una mirada dels veïns sobre la transformació del Poblenou; els que no poden pagar el preu de seguir vivint en una de les zones més cobejades de Barcelona, el 22@.

A més, a "1-O, cas obert" es veurà si el que va passar aquell dia és exactament el que s'ha explicat en el judici del procés. S'accedirà en exclusiva al "Cas Susqueda: un sospitós perfecte". Amb Lluís Permanyer es redescobrirà el passeig de Gràcia i en què s'està transformant. I a "Amenaça incandescent", de la mà dels experts que van viure la tragèdia de l'incendi d'Horta de Sant Joan, es veuran els devastadors focs a què ens aboca el canvi climàtic a casa nostra.