Dimarts, 18 de juny a les 21.55, a TV3

"Sense ficció" estrena "Operació Globus", l'aventura d'un jubilat per trobar el seu camió abandonat a milers de quilòmetres des de fa 40 anys.

"Sense ficció" estrena "Operació Globus", un documental que explica el somni d'en Jou, un jubilat de Vic que vol trobar el camió amb el qual va fer la volta al món amb els seus amics fa quaranta anys.

L'any 1976, acabada la dictadura franquista, sis joves vigatans reben el patrocini de l'empresa automobilística Pegaso per intentar fer la volta al món amb un camió. L'expedició es va anomenar "Operació Globus". Els seus membres, d'uns vint anys, estaven ansiosos per descobrir el món i viure aventures i es van preparar com a exploradors visitant científics, psicòlegs, advocats, metges i tota persona que els pogués ajudar. També es van guanyar el suport moral i financer de la comunitat local i van marxar de la seva petita ciutat com si fossin uns herois. 

Després de viatjar junts durant quasi tres anys i acumular tota mena d'experiències, els membres de l'"Operació Globus" van decidir posar punt final al viatge. Pegaso havia deixat d'enviar diners, i el cansament i la falta de motivació van ser els principals motius de l'abandonament.

El seu somni havia fracassat i això va produir un sentiment amarg i de frustració entre ells, però el destí els guardava una sorpresa. En Jou, el menys líder del grup, va convèncer el patrocinador perquè el deixessin continuar amb el camió i acabar la volta al món.  

Durant cinc anys en Jou va desaparèixer en un viatge del qual se saben ben poques coses. Finalment, i amb motiu de la mort del seu pare, va tornar a casa sense un cèntim i una pila de secrets. I el més important, abandonant el camió en una localitat fronterera al sud del Perú i fent-se la promesa que, un dia, tornaria a buscar-lo. Des de llavors en Jou no s'ha pogut treure del cap anar a buscar el camió i ara, 40 anys després d'aquella aventura, està decidit a anar-hi. 

En el seu viatge, en Jou s'adonarà que en realitat té molt més a descobrir del que pensava. El que comença com un viatge a l'altra punta del món, acabarà en un viatge de descobriment personal i reconciliació. Es tracta d'una història sobre un home que, malgrat tot, té el coratge de seguir el seu somni i enfrontar-se amb el seu passat.

FITXA TÈCNICA

Direcció: ARIADNA SEUBA
Producció executiva: GUILLERMO F. FLÓREZ
Imatge i so: GUILLERMO F. FLÓREZ
Edició: MONCHO FERNÁNDEZ i GUILLERMO F. FLÓREZ
Música original: ALFRED TAPSCOTT
Productors associats: NIKLAS KULLSTRÖM, HILLSTREAM PICTURES, KATJA DRAAIJER, BALDR FILM
Post-producció: ANTAVIANA FILMS
Coproducció de: TV3

http://rollingbasis.com/docs#/globus

Antaviana Films:
Facebook     @antavianafilms   
Twitter          @antavianaFilms             
Instagram     @antaviana_films   

tv3.cat/senseficcio
facebook.com/senseficcio
twitter.com/senseficcio