• TV3

  Bruixes, la gran mentida

  Entre els segles XV i XVII Catalunya va ser un dels focus mundials de caceres de bruixes. Per primer cop un documental aborda aquesta qüestió a partir d'una investigació recent i exclusiva sobre aquest horror.

 • TV3

  Dones davant dels míssils

  A principis de la dècada del 1980, en plena guerra freda, s'intensifica la cursa armamentista. Amb l'excusa de "renovar" el seu armament a Europa, l'OTAN desplega més de 500 míssils nuclears tàctics nord-americans en diversos països europeus, entre els quals hi ha el Regne Unit. Els míssils aniran destinats a Greenham Common, una base militar nord-americana situada en uns antics terrenys comunals requisats a la Segona Guerra Mundial. Tot plegat es fa sense informar-ne gairebé gens a la població. Un grup de dones preocupades per l'amenaça nuclear comencen una protesta contra la instal·lació d'aquests míssils fent una marxa a peu des de Gal·les fins a Greenham Common. Un cop allà, hi instal·len un campament que en principi ha de durar poc temps però que al final estarà dinou anys actiu. El que va començar sent una petita protesta d'un grup de dones va acabar sent una de les accions de protesta més importants de la història recent del Regne Unit.


 • TV3

  Els nostres George Floyd

 • TV3

  Descendents. I tu d'on ets?

  Aquesta és una de les discriminacions que han d'afrontar molts catalans i catalanes, els i les protagonistes d'aquest documental. Un qüestionament constant, tant a nivell institucional com social, que les converteix en les creadores de la seva pròpia identitat.
  Són descendents, fills i filles de persones migrants africanes, asiàtiques, llatinoamericanes que van venir a Catalunya i que ara en formen part.
  Per moltes d'aquestes persones descendents, néixer a l'estat espanyol no es tradueix en una obtenció automàtica de nacionalitat, no tenen dret a vot, no tenen accés a feines públiques.
  Néixer aquí és sobreviure entre prejudicis racials, d'exclusió, falta de referents, violència de gènere¿ és la cerca constant d'una identitat pròpia que bascula entre dues cultures amb el racisme, el classisme i el masclisme de l'entorn.
  Aquest documental mostra totes aquestes adversitats viscudes en primera persona per aquests joves i sobretot la seva capacitat per transformar aquestes realitats fent de la diferència i la diversitat un valor.


Anar al contingut