Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Recordant... l'Àngel Casas Show

Nit especial dedicada al periodista Àngel Casas

TV3 homenatja Àngel Casas, pioner del talk show i mestre del periodisme musical a Catalunya i més enllà. "Sense ficció" estrena el documental "Àngel Casas tal com raja", una producció de TV3, amb direcció i guió de Josep Rovira, en què Casas parla sense embuts, amb brillant ironia, de la malaltia i de la vida, i recorda amb els amics els anys màgics dels seus xous. A més, oferim un programa especial, amb Àngel Casas en persona com a protagonista, que recrearà l'ambient dels seus inoblidables xous, amb entrevistes i actuacions molt especials

"SENSE FICCIÓ": "ÀNGEL CASAS TAL COM RAJA" (21.55)

L'Àngel Casas se sotmet a una entrevista impossible, l'entrevista que va estar a punt de no existir: la conversa en la qual relata el malson viscut en l'últim any i mig des que van diagnosticar-li una malaltia rara i de molt mal pronòstic.

Feliçment, aquest documental, que vam començar quan el protagonista gairebé s'acomiadava dels amics i de la vida, ha pogut acabar amb el discurs ple d'ironia i sentit de l'humor del mateix Àngel Casas, que  repassa apassionadament la seva trajectòria i explica amb veu ferma l'experiència del dolor i de les hores solitàries viscudes a l'hospital.

"Àngel Casas tal com raja" és una producció pròpia del "Sense ficció" que ha dirigit Josep Rovira, realitzada per Joan Torrents i produïda per Jordi Campàs. Un documental que dona la paraula a aquest mestre de l'entrevista, el pioner dels talkshows, que aquí s'envolta de la gent que li ha fet costat en la llarga i dolorosa travessia de retorn a la vida. El podrem veure conversant -i fins i tot, cantant- amb el seu gran amic Joan Manuel Serrat, també amb un dels seus primers guionistes, en Xavier Sardà, i amb el també amic Josep Maria Mainat, amb qui va treballar en diversos programes.

 

Àngel Casas va presentar i dirigir el programa de TV3 "Àngel Casas Show" entre 1984 i 1988. Era un programa de varietats, entrevistes i actuacions musicals. Va rebre el Premi Ondas al millor programa nacional de televisió el 1986("Àngel Casas tal com raja", de Josep Rovira)

 

Al costat d'aquests íntims, també hi participen noms com l'actriu i cantant Jane Birkin, els músics Miguel Ríos i Quimi Portet, la cantant Massiel, l'actor Imanol Arias, l'escultor Jaume Plensa, l'actriu María José Cantudo, el restaurador i expromotor musical Ramon Parellada i el seu metge nefròleg i amic de l'ànima Josep Maria Mallafré.

Amb tot ells aconseguim un afinat retrat del protagonista, i més enllà de la seva faceta d'entrevistador, recollim els trets més característics del seu perfil humà i professional. Àngel Casas com a bon amic i bona persona, l'home que amb un tracte tan pròxim i càlid, amb aparent innocència, aconsegueix sempre treure el màxim dels seus entrevistats. El personatge que sap enriure-se'n, amb ironia esmoladíssima, dels altres i d'ell mateix. I l'home, també, que ha aconseguit dissimular -sempre en pantalla- una gran timidesa.

 

Les estrelles més grans del moment van passar pels seus shows, que van fer de TV3 una referència europea de l'espectacle televisiu. Va entrevistar l'actor Richard Gere a l''Àngel Casas Show' (TV3)

 

El documental recull alguns dels grans moments dels seus programes, com la tensa entrevista amb Rock Hudson, la conversa amb Richard Gere, o els reportatges amb David Bowie, Bob Marley, o Ray Charles. Veurem fragments de les actuacions de Montserrat Caballé, de Raimon, Jaume Sisa, Gato Pérez, els Burros de Quimi Portet i Manolo García, i La Pasadena Roof Orchestra amb La Trinca. No hi falten un assaig de les cançons del nou disc a l‘estudi de Miguel Ríos, un repàs a les actuacions més singulars de Serrat als programes de l'Àngel, una visita al taller del seu veí, l'escultor Jaume Plensa, o un breu gag del mentalista Uri Geller.

Tot plegat, sense oblidar el repte i la provocació dels stripteases en els seus programes. El més famós protagonitzat per Christa Leem en el primer "Àngel Casas Show", o l'aparició de la Cicciolina, actriu de cinema porno i diputada italiana que mostrava els seus pits nus com arma política, o els habituals espectacles de varietés importats de París que tancaven cada emissió del programa "Un dia és un dia".

 

El documental acaba amb l'Àngel i el seu amic Joan Manuel Serrat al mar, reflexionant sobre les dificultats que porta la vida. Una conversa -en el marc que més s'estimen tots dos- que tanca aquesta història d'un home únic.

 

Àngel Casas s'envolta en aquest documental dels seus amics, com Joan Manuel Serrat, amb qui manté una íntima conversa sobre els esculls de la vida ('Àngel Casas tal com raja', de Josep Rovira)
 

 

Fitxa tècnica
Direcció i guió: Josep Rovira Cuadrench
Realització: Joan Torrents Puigvert
Producció: Jordi Campàs Reig
Imatge: Carlos Díaz Lloret
Muntador: Xavi Abad Rodon
Documentació: Montse Bailac Puigdellívol i Glòria Rocafiguera Espona
Ajudant de producció: Laura Navalpotro Cardús
Assessora de continguts: Teresa Berengueras Alsina
Producció executiva: Sílvia Pairó Vila
Direcció executiva: Montserrat Armengou Martín
Corporació Catalana Mitjans Audiovisuals 2021

"Àngel Casas tal com raja" és  una producció de Televisió de Catalunya.

 

Àngel Casas, un tímid que amaga la timidesa però que ha aconseguit brillar, amb la seva extraordinària habilitat per l'entrevista, al costat de les estrelles que convidava ('Àngel Casas tal com raja', de Josep Rovira)

 

PROGRAMA ESPECIAL "RECORDANT... ÀNGEL CASAS SHOW" (23.10)

 

"Recordant... Àngel Casas Show"

 

El programa especial "Recordant.... Àngel Casas Show" tracta de recuperar l'esperit del mític programa "Àngel Casas Show" i rememorar els millors moments tant de les entrevistes com dels musicals. L'espai rep diversos convidats, persones que van treballar amb l'Àngel en els seus inicis i alguna actuació en directe molt especial.

L'especial té una durada d'uns 90 minuts i la filosofia és que sigui un espectacle, una festa tant per a l'Àngel com per a l'audiència. Al plató, l'Àngel està acompanyat per uns quants presentadors de TV3 que fan de mestres de cerimònies, com ara Lídia Heredia, Ramon Pellicer, Eloi Vila i Albert Om. Juntament amb ells, també hi participen antics guionistes del "Casas Show" com ara Xavier Sardà, Teresa Berengueras o Jordi Beltran. I els ajuden a repassar la trajectòria professional del protagonista els crítics Sergi Pàmies, Mònica Planas i Toni Vall.

Una nit de festa i celebració de la vida, i sobretot un homenatge al mestre, envoltat d'amics i admiradors, que va convertir els platós de TV3 en referència del gran espectacle televisiu. 

 

WEB DEDICAT A ÀNGEL CASAS

Un homenatge que té continuïtat amb la reobertura de la pàgina web de l'"Àngel Casas Show", ara renovada, amb una tria de les millors entrevistes i actuacions dels seus xous. Una oportunitat única per retrobar -o descobrir, el públic més jove- els grans moments televisius que Casas ens ha regalat al llarg de la seva carrera.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut