Estrena dimarts, a les 21.55, a TV3

Jaume Roures: "Amb 'Causa especial 20907/2017', volem donar elements per seguir el judici" ​​

Desenes de juristes d'associacions diverses analitzen en el documental el que en diuen "procés del procés", és a dir, totes les actuacions judicials que hi ha hagut fins ara i que culminaran aviat amb el judici als dirigents independentistes
Presentació del documental "Causa especial 20907/2017" amb la presència del director i productor, Jaume Roures, el reralitzador, Lluís Arcarazo, i la directora del "Sense ficció", Montse Armengou.

Presentació del documental "Causa especial 20907/2017" amb la presència del director i productor, Jaume Roures, el reralitzador, Lluís Arcarazo, i la directora del "Sense ficció", Montse Armengou.

Dimarts, coincidint amb el dia en què la Sala Penal del Tribunal Suprem ha fixat la primera vista del judici de l'1-O, "Sense ficció" estrena el documental de Mediapro "Causa especial 20907/2017". Desenes de juristes d'associacions diverses analitzen el que en diuen "procés del procés", és a dir, totes les actuacions judicials que hi ha hagut fins ara i que culminaran aviat amb el judici als dirigents independentistes. Un dels objectius és intentar respondre per què s'ha imposat la via judicial davant d'un problema polític. Però el documental acaba despullant una de les potes de l'estat de dret, la justícia, per qüestionar-ne la veritable independència.

Quatre dies abans de l'estrena, s'ha presentat el documental amb la presència del director i productor Jaume Roures, el realitzador Lluís Arcarazo i la directora de "Sense ficció", Montse Armengou.

 

Montse Armengou, directora de "Sense ficció", ha destacat que "en el treball es parla de la ‘postveritat', que es defineix com la indiferència davant dels fets. Tu tens les teves idees i els fets no te les refutaran. Davant d'aquests intents de construcció del relat, crec que el periodisme hi té un paper molt important". I fent referència al programa "Sense ficció", en què s'emetrà el documental: "Fa deu anys que emetem un documental al primer canal i en ‘prime time', una ‘rara avis' en el panorama audiovisual europeu." "Una vegada més, ens posem al servei del que demana la ciutadania a una televisió pública: una mirada d'autor, però amb rigor. Sense oblidar mai que la ciutadania és l'autèntica propietària d'un mitjà públic."

 

 

Jaume Roures, director del treball, ha explicat: "Un dels motius per crear el documental era donar elements de reflexió a tothom per formar-se una opinió i poder seguir millor les informacions judicials d'aquests mesos. Es presenten opinions de diferents juristes reconeguts de diversos aspectes."

 

 

Lluís Arcarazo, realitzador i guionista​ de "Causa especial 20907/2017", ha quantificat el treball: "Hem estat 3 mesos treballant-hi, amb més de 60 fonts diferents i més de 20 hores d'entrevistes. L'obligació nostra era explicar els fets, endreçar-los i donar-hi sentit."

El documental "Causa especial 20907/2017", dirigit per Jaume Roures i produït per  Mediapro, parteix del "procés al procés" per anar més enllà i fer la dissecció a un sistema judicial cada cop més desprestigiat i per mirar de respondre a preguntes essencials: hi va haver realment rebel·lió? Té base jurídica aquesta acusació? Les altes instàncies judicials són un instrument en mans dels partits polítics? Quins interessos es mouen al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Tribunal Suprem? Hi ha hagut realment transició a la cúpula judicial? Som a les portes d'una "injustícia suprema"?

Dimarts, 18 de desembre, a les 21.55, "Sense ficció" de TV3 estrenarà "Causa especial 20907/2017". La producció es podrà veure arreu del món a través de TV3 a la carta. A continuació, a les 23.15, s'emetrà un "Més 3/24" especial a TV3 que debatrà sobre el documental.