Per al 2030 Catalunya té un objectiu irrenunciable: convertir-se en un país sostenible. A "Som revolució" es reflecteix l'esforç que s'està fent per aconseguir-ho, i es parla del que encara queda pendent.   Xantal Llavina comença el programa visitant l'abocador de Can Mata, el més gran de Catalunya, juntament amb el cuiner Pep Nogué, amb qui parla dels hàbits de consum que tenim. Posteriorment, va a l'Ecoparc dels Hostalets de Pierola, on veuen com funciona el sistema de tractament de residus, on cada vegada tenen més importància tecnologies com la intel·ligència artificial. Llavina també es desplaça fins a les Franqueses, a una planta on els residus que s'han tractat anteriorment són netejats i preparats per tenir una nova vida útil.   Pep Nogué, director gastronòmic del CIB, dialoga amb Xantal Llavina D'altra banda, Xantal Llavina aborda el canvi climàtic i les seves conseqüències amb el professor d'Ecologia de la UB i investigador Jofre Carnicer. Durant el programa, conversa amb el cantant Joan Dausà per parlar dels reptes als quals s'enfronta la humanitat per garantir la supervivència del planeta de cara a les generacions futures. La conversa és a la desembocadura del riu Besòs.   Joan Dausà i Xantal Llavina ballen l'últim èxit del cantant, "Queda't així" A l'Observatori Forestal Català, a Solsona, Xantal Llavina acompanya agents rurals per fer diverses tasques científiques, com ara instal·lar sensors als arbres o enterrar xips que permeten recollir tota de mena de dades que, un cop processades i analitzades, permeten fer una gestió més correcta del bosc i de la massa forestal per garantir-ne la conservació. I a Torre-serona, al Segrià, Llavina coneix en primera persona com la tecnologia està transformant radicalment l'agricultura. En una plantació de fruiters, es pot veure com es gestiona de manera més eficaç i eficient l'ús de l'aigua o com l'observació per satèl·lit també ha transformat una activitat tan tradicional com l'agricultura. Aquest capítol compta també amb el testimoni de la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, i d'especialistes com el meteoròleg Tomàs Molina; la directora de l'Àrea d'Economia Circular de l'Agència de Residus de Catalunya, Pilar Chiva; la fundadora de l'empresa La Cistella de Ponent, dedicada a l'agricultura de proximitat, Tatiana Simó; Isaac Peraire, director de l'Agència de Residus de Catalunya; i Maria Salamero, presidenta de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya. #SomSostenibilitat Pilar Chiva, dir. Àrea Economia Circular Agència de Residus de Catalunya