Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
"Depèn de tu"

Les millors frases del "Retrats" amb el psicòleg Rafael Santandreu

Rafael Santandreu afirma que "no som feliços perquè no vivim d'una manera natural. Si ho féssim, la felicitat estaria garantida"

Aquest dimecres, 13 de maig, "Retrats" ha conversat amb el psicòleg Rafael Santandreu, autor del llibre de no-ficció més venut dels últims tres anys, "El arte de no amargarse la vida". Us destaquem algunes de les seves millors reflexions en aquest programa:

"La vida no és que sigui fàcil, la vida és un xollo: està plena d'oportunitats, de moments per gaudir".

"El meu estimat Charles Darwin, el pare de la teoria de l'evolució, ja va dir: després de tots els viatges que he fet pel món, de totes les espècies que he estudiat, he arribat a la conclusió que el destí normal de l'ésser humà és ser feliç, perquè tots els animals ho són, i no seria adaptatiu que no ho fóssim nosaltres, també".

"No som feliços perquè no vivim d'una manera natural. Si ho féssim, la felicitat estaria garantida".

"Tenim la malaltia del segle XX i XXI: la "necessititis". La creença que necessitem molt per ser feliços (no només coses materials, sinó també coses immaterials)".

"Aquesta meganecessitat, megaexigència que ens imposem a nosaltres mateixos és el que ens fa tornar bojos. I per això vivim l'etapa de la humanitat amb més infelicitat i amb més depressió i ansietat de la història, perquè les exigències personals són brutals".

"Una persona madura a nivell emocional basa la seva fortalesa en un supòsit fonamental: l'únic que necessitem els éssers humans per ser feliços és l'aigua i el menjar del dia".

"La nostra societat es regeix per un lema: com més, millor. I aquesta filosofia és la que està portant el planeta a un problema de supervivència ecològica i també de supervivència mental".

"L'amo del teu cervell ets tu".

"Amb una bona guia i molta pràctica racional, tots ens podem transformar".

"La por és el gran enemic de la felicitat. Però els éssers humans podem treure'ns de sobre totes les pors".

"Les tres grans pors que té la gent són: la por de fer el ridícul, la por de la soledat i la por de perdre aquesta seguretat (i estabilitat econòmica) estúpida que tenim".

"Les estadístiques ens diuen que el 80% dels espanyols tenen estrès. Però tenir estrès és d'immadurs, perquè vol dir que donem importància a la nostra feina, al que tenim entre mans. I això és absurd, cap feina és molt important".

"Cap ésser humà necessita cap feina per ser molt feliç".

"Si vols treballar, treballa. Però gaudeix-ne, perquè no és important. Pensar que la feina és important és molt immadur, perquè és crear-te necessitats absurdes. I no rendiràs com ho pots fer si estàs feliç, desestressat i content".

"Moltíssima gent té tanta por de perdre la seguretat que no té la vida que voldria i no segueix les seves il·lusions".

"Nosaltres només podem gaudir d'allò de què podem prescindir / a què podem renunciar".

"Hem de fer l'esforç intel·lectual d'entendre que la mort és un fet natural i bonic com qualsevol altre fenomen de la natura, i així ens aproparem a la seva acceptació".

"La mort és un fet natural, meravellós, en aquest món que no entenem. No sabem per què som aquí, però sabem que tot quadra, d'alguna manera, segons unes lleis naturals que hem de respectar. Si fem això, perdrem la por a la mort i l'acceptarem molt més".

"El 50 per cent dels matrimonis actuals no arriben als deu anys. I només aguanta més de 15 anys un 25% de les parelles actuals. Això és perquè no sabem conviure".

"El secret per tenir una parella exitosa, duradora, feliç, és no exigir mai res, encara que tinguis raó. Perquè l'exigència posa una barrera molt gran entre les parelles".

"El gran secret per tenir unes relacions humanes -d'amistat o de col·laboració- molt bones està a només demanar a cada persona allò que et pot donar, no el que no et pot donar".

"Si no em queixo mai i aprofito les oportunitats, puc ser feliç a qualsevol lloc. Aquesta és la mentalitat d'una persona forta".

"Hem de ser molt més flexibles amb les nostres relacions humanes".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut