• "Preguntes freqüents": el doctor Clotet, David Fernàndez i l'arquitecta Benedetta Tagliabue
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": el doctor Clotet, David Fernàndez i l'arquitecta Benedetta Tagliabue

  Entrevistarem el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, el doctor Bonaventura Clotet, per saber en quin punt de l'epidèmia de la Covid-19 ens trobem i com avança la investigació mèdica contra aquesta malaltia. El també director de l'Institut de Recerca de la Sida, Irsicaixa, ens presentarà un estudi segons el qual moltes persones que han passat la malaltia poden no haver quedat prou immunitzades.
  La pandèmia del coronavirus té unes conseqüències socials i econòmiques que van més enllà de les mèdiques. Per això entrevistarem el periodista David Fernàndez, soci de Coop57, una de les entitats que promou una campanya de recaptació extraordinària contra l'emergència social provocada per la Covid-19.
  Quina importància tenen les ciutats, els edificis i l'arquitectura en cas de confinament? Estan preparats els habitatges actuals per a passar-hi dos mesos seguits tancats? En parlarem amb l'arquitecta Benedetta Tagliabue. AL FAQS també ens volem preguntar com serà el món després de la coronacrisi i quins canvis experimentarem amb la filòsofa i professora d'Esade Sira Abenoza.
  L'actuació d'aquest dissabte serà de Suu i tindrem les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.
  A cadires de periodistes, hi haurà Sara González i Arturo Puente.

  Entrevistarem el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, el doctor Bonaventura Clotet, per saber en quin punt de l'epidèmia de la Covid-19 ens trobem i com avança la investigació mèdica contra aquesta malaltia. El també director de l'Institut de Recerca de la Sida, Irsicaixa, ens presentarà un estudi segons el qual moltes persones que han passat la malaltia poden no haver quedat prou immunitzades. La pandèmia del coronavirus té unes conseqüències socials i econòmiques que van més enllà de les mèdiques. Per això entrevistarem el periodista David Fernàndez, soci de Coop57, una de les entitats que promou una campanya de recaptació extraordinària contra l'emergència social provocada per la Covid-19. Quina importància tenen les ciutats, els edificis i l'arquitectura en cas de confinament? Estan preparats els habitatges actuals per a passar-hi dos mesos seguits tancats? En parlarem amb l'arquitecta Benedetta Tagliabue. AL FAQS també ens volem preguntar com serà el món després de la coronacrisi i quins canvis experimentarem amb la filòsofa i professora d'Esade Sira Abenoza. L'actuació d'aquest dissabte serà de Suu i tindrem les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés. A cadires de periodistes, hi haurà Sara González i Arturo Puente.

 • "Preguntes freqüents": Sala-i-Martín, el retorn a les aules, l'emprenedor Jim Roldán i Pilar Eyre
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Sala-i-Martín, el retorn a les aules, l'emprenedor Jim Roldán i Pilar Eyre

  Entrevistarem el catedràtic d'Economia de la Universitat de Colúmbia Xavier Sala i Martín per saber com està canviant el món la crisi de la Covid-19.
  Com s'ho ha fet Andorra per aconseguir 150.000 testos del coronavirus i fer la prova a tota la seva població? Ens ho explicarà el metge i emprenedor català Jim Roldán, que els va aconseguir importar de la Xina. Al FAQS també veurem com ha batallat contra el virus la cap d'Infermeria de l'Hospital d'Igualada, Tijana Postic, que va arribar a Catalunya el 1992 com a refugiada de la guerra de Bòsnia .
  Fa dos mesos que la crisi de la Covid-19 ha interromput sobtadament el curs escolar i ha obert gran nombre d'incerteses sobre el retorn a les aules i el curs vinent. En parlarem amb Jordi Musons, director de l'Escola Sadako de Barcelona, i Alfons Espinosa, director de l'Escola Drassanes de la capital catalana.
  Aquesta setmana ha fet 25 anys de la mort de la Lola Flores, una artista capdal de la segona meitat del segle XX. Parlarem de la seva controvertida figura amb la periodista Pilar Eyre, que la va conèixer personalment.
  Comptarem amb l'actuació de Sidonie, que estrenarà una nova cançó en exclusiva pel FAQS. i també tindrem les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  Entrevistarem el catedràtic d'Economia de la Universitat de Colúmbia Xavier Sala i Martín per saber com està canviant el món la crisi de la Covid-19. Com s'ho ha fet Andorra per aconseguir 150.000 testos del coronavirus i fer la prova a tota la seva població? Ens ho explicarà el metge i emprenedor català Jim Roldán, que els va aconseguir importar de la Xina. Al FAQS també veurem com ha batallat contra el virus la cap d'Infermeria de l'Hospital d'Igualada, Tijana Postic, que va arribar a Catalunya el 1992 com a refugiada de la guerra de Bòsnia . Fa dos mesos que la crisi de la Covid-19 ha interromput sobtadament el curs escolar i ha obert gran nombre d'incerteses sobre el retorn a les aules i el curs vinent. En parlarem amb Jordi Musons, director de l'Escola Sadako de Barcelona, i Alfons Espinosa, director de l'Escola Drassanes de la capital catalana. Aquesta setmana ha fet 25 anys de la mort de la Lola Flores, una artista capdal de la segona meitat del segle XX. Parlarem de la seva controvertida figura amb la periodista Pilar Eyre, que la va conèixer personalment. Comptarem amb l'actuació de Sidonie, que estrenarà una nova cançó en exclusiva pel FAQS. i també tindrem les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": Lluís Llach, el catedràtic Diego López Garrido i el periodista Salvador Alsius
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Lluís Llach, el catedràtic Diego López Garrido i el periodista Salvador Alsius

  Entrevistarem el pneumòleg i director clínic de malalties respiratòries de l'Hospital de Bellvitge, Jordi Dorca, per conèixer millor com la Covid-19 ataca el cos humà. Poques hores abans que una part de Catalunya entri a la fase 1 del desconfinament, parlarem amb la doctora en física i experta en epidemiologia matemàtica Clara Prats, que ha facilitat part de les dades que ha fet servir la Generalitat per fer-lo efectiu. I també entrevistarem la investigadora de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, Cristina Royo, des d'Andorra, que pot ser el primer a fer tests a tota la població.
  Arran de la campanya #Joemcorono per recaptar fons per a la prevenció i cura del coronavirus, Gemma Humet interpretarà la nova versió de "Núvol blanc" que Lluís Llach, Judit Neddermann, Santi Balmes i ella mateixa han enregistrat per a aquesta iniciativa solidària i també entrevistarem en directe el mateix Lluís Llach.
  Ha abusat Pedro Sánchez de l'estat d'alarma per lluitar contra el coronavirus? Ens respondran a aquesta pregunta el catedràtic de Dret Constitucional i exdiputat Diego López Garrido i el catedràtic de Dret Penal a la UB Joan Queralt.
  Sabrem com ha començat la jubilació tot un veterà del periodisme com Salvador Alsius, que ha viscut el confinament d'una manera diferent, atès que fa uns 40 anys que viu en comuna.
  Els periodistes convidats al FAQS seran Neus Tomàs i Xabier Lapitz.
  També comptarem amb les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  Entrevistarem el pneumòleg i director clínic de malalties respiratòries de l'Hospital de Bellvitge, Jordi Dorca, per conèixer millor com la Covid-19 ataca el cos humà. Poques hores abans que una part de Catalunya entri a la fase 1 del desconfinament, parlarem amb la doctora en física i experta en epidemiologia matemàtica Clara Prats, que ha facilitat part de les dades que ha fet servir la Generalitat per fer-lo efectiu. I també entrevistarem la investigadora de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, Cristina Royo, des d'Andorra, que pot ser el primer a fer tests a tota la població. Arran de la campanya #Joemcorono per recaptar fons per a la prevenció i cura del coronavirus, Gemma Humet interpretarà la nova versió de "Núvol blanc" que Lluís Llach, Judit Neddermann, Santi Balmes i ella mateixa han enregistrat per a aquesta iniciativa solidària i també entrevistarem en directe el mateix Lluís Llach. Ha abusat Pedro Sánchez de l'estat d'alarma per lluitar contra el coronavirus? Ens respondran a aquesta pregunta el catedràtic de Dret Constitucional i exdiputat Diego López Garrido i el catedràtic de Dret Penal a la UB Joan Queralt. Sabrem com ha començat la jubilació tot un veterà del periodisme com Salvador Alsius, que ha viscut el confinament d'una manera diferent, atès que fa uns 40 anys que viu en comuna. Els periodistes convidats al FAQS seran Neus Tomàs i Xabier Lapitz. També comptarem amb les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": el president Torra, el doctor Trilla, Joan Canadell i Jorge Riechmann
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": el president Torra, el doctor Trilla, Joan Canadell i Jorge Riechmann

  Entrevistarem al President de la Generalitat, Quim Torra, per valorar el procés de desescalada del confinament i la gestió que la Generalitat i el govern central estan fent d'aquesta pandèmia.
  Dissabte serà el primer dia que els ciutadans podran sortir a passejar, una situació que analitzarem amb el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla. També li preguntarem en quin punt estem de la pandèmia i com evoluciona la recerca mèdica per combatre-la. Sobre l'aspecte territorial del desconfinament en parlarem amb el president de l'Associació de Micropobles de Catalunya, Mario Urrea, que reclama mesures més flexibles pels municipis de menys de 500 habitants.
  Quina relació pot tenir la temperatura ambiental amb la difusió de la Covid-19? Ens ho explicarà el meteoròleg de TV3, Tomàs Molina, que col·labora amb un estudi del CSIC sobre aquesta qüestió a Barcelona. La investigació també analitza la vinculació entre contaminació i mortalitat.
  Entrevistarem al filòsof i ecologista, Jorge Riechmann, per saber si la paralització de l'activitat ha tingut conseqüències positives pel medi ambient i en la reducció de la contaminació. També li preguntarem sobre els canvis socials que pot comportar la pandèmia.
  Els periodistes convidats al FAQS seran Odei A.-Etxearte i Israel García-Juez.
  També comptarem amb l'actuació de Sixtus en directe des del seu baló de Taradell i amb les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  Entrevistarem al President de la Generalitat, Quim Torra, per valorar el procés de desescalada del confinament i la gestió que la Generalitat i el govern central estan fent d'aquesta pandèmia. Dissabte serà el primer dia que els ciutadans podran sortir a passejar, una situació que analitzarem amb el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla. També li preguntarem en quin punt estem de la pandèmia i com evoluciona la recerca mèdica per combatre-la. Sobre l'aspecte territorial del desconfinament en parlarem amb el president de l'Associació de Micropobles de Catalunya, Mario Urrea, que reclama mesures més flexibles pels municipis de menys de 500 habitants. Quina relació pot tenir la temperatura ambiental amb la difusió de la Covid-19? Ens ho explicarà el meteoròleg de TV3, Tomàs Molina, que col·labora amb un estudi del CSIC sobre aquesta qüestió a Barcelona. La investigació també analitza la vinculació entre contaminació i mortalitat. Entrevistarem al filòsof i ecologista, Jorge Riechmann, per saber si la paralització de l'activitat ha tingut conseqüències positives pel medi ambient i en la reducció de la contaminació. També li preguntarem sobre els canvis socials que pot comportar la pandèmia. Els periodistes convidats al FAQS seran Odei A.-Etxearte i Israel García-Juez. També comptarem amb l'actuació de Sixtus en directe des del seu baló de Taradell i amb les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": el desconfinament amb la consellera Vergés, el dr. Esteller i la sexòloga Valérie Tasso
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": el desconfinament amb la consellera Vergés, el dr. Esteller i la sexòloga Valérie Tasso

  A poques hores que els nens puguin sortir al carrer, volem saber com serà aquest desconfinament parcial i quin pla proposa la Generalitat per les següents etapes amb la consellera de Salut, Alba Vergés. Al FAQS també parlarem de l'evolució del la Covid-19 amb Manel Esteller, metge expert en la recerca epigenètica del càncer i director de l'Institut de Recerca Josep Carreras. Volem saber com pot ajudar la seva investigació en la batalla contra aquesta pandèmia.
  Cada cop hi ha més veus crítiques amb el gran nombre de sancions que les forces de seguretat imposen pel confinament per la "llei Mordassa". Per això entrevistarem el professor de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona Àlex Peñalver, que ens analitzarà la validesa d'aquestes sancions. I al FAQS coneixerem el cas d'Elena Martínez, portaveu de la Coordinadora 25-S, a qui no li van donar permís per una manifestació contra el ministre Grande-Marlaska dijous davant del Congrés espanyol.
  Sis mesos després de les protestes per la sentència del procés, encara hi ha 3 joves empresonats pels incidents que es van produir a Girona, per qui la fiscalia demana fins a 9 anys de presó. Coneixerem el seu cas amb el col·laborador d'Alerta Solidària, Miquel Toll.
  Com s'ha d'afrontar el sexe en una època de mobilitat restringida i havent-hi l'obligació de mantenir una distància física mínima? Li preguntarem a la sexòloga Valérie Tasso, que ens oferirà consells per a atendre òptimament aquesta funció essencial.
  Els periodistes convidats al FAQS seran Miquel Ramos i Anna Grau.
  També comptarem amb l'actuació de Txarim Aresté, en directe des del seu balcó de l'Eixample i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  A poques hores que els nens puguin sortir al carrer, volem saber com serà aquest desconfinament parcial i quin pla proposa la Generalitat per les següents etapes amb la consellera de Salut, Alba Vergés. Al FAQS també parlarem de l'evolució del la Covid-19 amb Manel Esteller, metge expert en la recerca epigenètica del càncer i director de l'Institut de Recerca Josep Carreras. Volem saber com pot ajudar la seva investigació en la batalla contra aquesta pandèmia. Cada cop hi ha més veus crítiques amb el gran nombre de sancions que les forces de seguretat imposen pel confinament per la "llei Mordassa". Per això entrevistarem el professor de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona Àlex Peñalver, que ens analitzarà la validesa d'aquestes sancions. I al FAQS coneixerem el cas d'Elena Martínez, portaveu de la Coordinadora 25-S, a qui no li van donar permís per una manifestació contra el ministre Grande-Marlaska dijous davant del Congrés espanyol. Sis mesos després de les protestes per la sentència del procés, encara hi ha 3 joves empresonats pels incidents que es van produir a Girona, per qui la fiscalia demana fins a 9 anys de presó. Coneixerem el seu cas amb el col·laborador d'Alerta Solidària, Miquel Toll. Com s'ha d'afrontar el sexe en una època de mobilitat restringida i havent-hi l'obligació de mantenir una distància física mínima? Li preguntarem a la sexòloga Valérie Tasso, que ens oferirà consells per a atendre òptimament aquesta funció essencial. Els periodistes convidats al FAQS seran Miquel Ramos i Anna Grau. També comptarem amb l'actuació de Txarim Aresté, en directe des del seu balcó de l'Eixample i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": Pedro Alonso, de l'OMS; el genetista Salvador Macip i l'empresari Tatxo Benet
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Pedro Alonso, de l'OMS; el genetista Salvador Macip i l'empresari Tatxo Benet

  Entrevistarem l'epidemiòleg i director del Programa Mundial de la Malària de l'OMS, Pedro Alonso, que està posant la seva experiència contra la malària al servei de la lluita contra la Covid-19. El metge, genetista i autor de "Les grans epidèmies modernes", Salvador Macip, ens ajudarà a contextualitzar la gravetat de l'actual pandèmia i quins aprenentatges en podem treure de les anteriors. Completarà aquest bloc el President del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, amb qui valorarem l'actual moment de la malaltia a Catalunya i l'afectació que està tenint al col·lectiu sanitari.
  Al FAQS ens volem interessar per la greu situació de les residències d'avis i per això entrevistarem Cinta Pascual, presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials. Volem saber què s'ha fet malament perquè la xifra de víctimes sigui tant alta en aquest àmbit. I també volem saber si els polítics han gestionat encertadament la informació sobre la pandèmia amb el consultor especialista en comunicació de crisi i professor de la UPF Barcelona School of Management, Joan Francesc Cánovas.
  Entrevistarem el periodista, empresari i soci de Mediapro, Tatxo Benet, un cop ha superat la Covid-19 que el va obligar a ser a la UCI. Volem escoltar la seva experiència mèdica però també volem analitzar les conseqüències de l'epidèmia al món empresarial i, particularment, al món de l'esport de competició del què Mediapro en posseeix gran nombre de drets televisius.
  Els periodistes convidats al FAQS seran Núria Orriols i Joan Julibert.
  També comptarem amb l'actuació de Pol Cruells i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  Entrevistarem l'epidemiòleg i director del Programa Mundial de la Malària de l'OMS, Pedro Alonso, que està posant la seva experiència contra la malària al servei de la lluita contra la Covid-19. El metge, genetista i autor de "Les grans epidèmies modernes", Salvador Macip, ens ajudarà a contextualitzar la gravetat de l'actual pandèmia i quins aprenentatges en podem treure de les anteriors. Completarà aquest bloc el President del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, amb qui valorarem l'actual moment de la malaltia a Catalunya i l'afectació que està tenint al col·lectiu sanitari. Al FAQS ens volem interessar per la greu situació de les residències d'avis i per això entrevistarem Cinta Pascual, presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials. Volem saber què s'ha fet malament perquè la xifra de víctimes sigui tant alta en aquest àmbit. I també volem saber si els polítics han gestionat encertadament la informació sobre la pandèmia amb el consultor especialista en comunicació de crisi i professor de la UPF Barcelona School of Management, Joan Francesc Cánovas. Entrevistarem el periodista, empresari i soci de Mediapro, Tatxo Benet, un cop ha superat la Covid-19 que el va obligar a ser a la UCI. Volem escoltar la seva experiència mèdica però també volem analitzar les conseqüències de l'epidèmia al món empresarial i, particularment, al món de l'esport de competició del què Mediapro en posseeix gran nombre de drets televisius. Els periodistes convidats al FAQS seran Núria Orriols i Joan Julibert. També comptarem amb l'actuació de Pol Cruells i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": Pere Aragonès, els doctors Juanjo García i Enric Álvarez, i Josep Ramoneda
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Pere Aragonès, els doctors Juanjo García i Enric Álvarez, i Josep Ramoneda

  ¿Per què el coronavirus té una afectació molt més baixa amb els infants i com això podria ajudar a batallar contra la pandèmia? Ens ho explicarà el cap de pediatria de l'hospital de Sant Joan de Déu, Juanjo García, que ha encarregat un estudi sobre aquesta vinculació.
  Entrevistarem Àlex Arenas, físic i investigador de la Universitat Rovira i Virgili, per saber en quin punt de la corba epidemiològica de la Covid-19 ens trobem. Arenas fa servir les matemàtiques per predir epidèmies i ja va avisar del risc de saturació de les UCI. També volem saber com està afectant des del punt de vista mental, amb el cap de Psiquiatria de l'Hospital de Sant Pau, Enric Álvarez.
  Al FAQS volem analitzar les mesures econòmiques i la gestió de les conselleries socials de la crisi amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès. També volem conèixer la proposta d'una renda mínima per combatre els efectes de la Covid-19 amb el doctor en Ciències Econòmiques i president de l'associació Xarxa Renda Bàsica, Daniel Raventós.
  Al mateix temps, la lluita contra el coronavirus ha obert un debat sobre les restriccions que pot implicar en els ciutadans i els seus drets essencials. Li preguntarem a l'experta en drets digitals Simona Levy quins perills amaga el control a partir dels telèfons mòbils. I reflexionarem amb el filòsof Josep Ramoneda sobre les restriccions en drets fonamentals que els governs apliquen aprofitant-se del coronavirus.
  Els periodistes convidats al FAQS seran Gemma Liñán i Rodolfo Irago.
  També comptarem amb l'actuació de Cris Juanico i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  ¿Per què el coronavirus té una afectació molt més baixa amb els infants i com això podria ajudar a batallar contra la pandèmia? Ens ho explicarà el cap de pediatria de l'hospital de Sant Joan de Déu, Juanjo García, que ha encarregat un estudi sobre aquesta vinculació. Entrevistarem Àlex Arenas, físic i investigador de la Universitat Rovira i Virgili, per saber en quin punt de la corba epidemiològica de la Covid-19 ens trobem. Arenas fa servir les matemàtiques per predir epidèmies i ja va avisar del risc de saturació de les UCI. També volem saber com està afectant des del punt de vista mental, amb el cap de Psiquiatria de l'Hospital de Sant Pau, Enric Álvarez. Al FAQS volem analitzar les mesures econòmiques i la gestió de les conselleries socials de la crisi amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès. També volem conèixer la proposta d'una renda mínima per combatre els efectes de la Covid-19 amb el doctor en Ciències Econòmiques i president de l'associació Xarxa Renda Bàsica, Daniel Raventós. Al mateix temps, la lluita contra el coronavirus ha obert un debat sobre les restriccions que pot implicar en els ciutadans i els seus drets essencials. Li preguntarem a l'experta en drets digitals Simona Levy quins perills amaga el control a partir dels telèfons mòbils. I reflexionarem amb el filòsof Josep Ramoneda sobre les restriccions en drets fonamentals que els governs apliquen aprofitant-se del coronavirus. Els periodistes convidats al FAQS seran Gemma Liñán i Rodolfo Irago. També comptarem amb l'actuació de Cris Juanico i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes Freqüents": els doctors Oriol Mitjà i Benito Almirante, l'alcaldessa Colau i Javier Gallego "Crudo"
  Veure vídeo

  "Preguntes Freqüents": els doctors Oriol Mitjà i Benito Almirante, l'alcaldessa Colau i Javier Gallego "Crudo"

  Entrevistarem el cap de malalties infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron, Benito Almirante, per saber en quin punt es troba la pandèmia del coronavirus, si els serveis sanitaris estan a prop del col·lapse i si les mesures de confinament estan donant resultats.
  Al mateix temps, el professor de salut global i infectòleg Oriol Mitjà en explicarà la seva proposta de sortida coordinada del confinament.
  Al FAQS també volem saber quina efectivitat poden tenir els medicaments per combatre la Covid-19 i quins poden ser contraproduents amb el catedràtic de Farmacologia Joan Ramon Laporte. Veurem una de les investigacions per trobar un remei, amb el president de l'àrea industrial de biociència de Grifols, Eduardo Herrero.
  Barcelona és una de les ciutats del planeta més perjudicades per la pandèmia. Per saber com això afecta la capital econòmicament i sanitàriament i per analitzar la crítica situació de les llars d'avis, entrevistarem l'alcaldessa Ada Colau.
  Completarà el FAQS la mirada àcida del periodista Javier Gallego, director del programa de ràdio "Carne Cruda".
  Els periodistes convidats al FAQS seran Ana Pardo de Vera i Jordi Barbeta.
  També comptarem amb una acció inesperada de Pau Riba, l'actuació de Meritxell Neddermann i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  Entrevistarem el cap de malalties infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron, Benito Almirante, per saber en quin punt es troba la pandèmia del coronavirus, si els serveis sanitaris estan a prop del col·lapse i si les mesures de confinament estan donant resultats. Al mateix temps, el professor de salut global i infectòleg Oriol Mitjà en explicarà la seva proposta de sortida coordinada del confinament. Al FAQS també volem saber quina efectivitat poden tenir els medicaments per combatre la Covid-19 i quins poden ser contraproduents amb el catedràtic de Farmacologia Joan Ramon Laporte. Veurem una de les investigacions per trobar un remei, amb el president de l'àrea industrial de biociència de Grifols, Eduardo Herrero. Barcelona és una de les ciutats del planeta més perjudicades per la pandèmia. Per saber com això afecta la capital econòmicament i sanitàriament i per analitzar la crítica situació de les llars d'avis, entrevistarem l'alcaldessa Ada Colau. Completarà el FAQS la mirada àcida del periodista Javier Gallego, director del programa de ràdio "Carne Cruda". Els periodistes convidats al FAQS seran Ana Pardo de Vera i Jordi Barbeta. També comptarem amb una acció inesperada de Pau Riba, l'actuació de Meritxell Neddermann i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": Sala-i-Martín, Robert Güerri, el conseller Buch i Daniel Innerarity
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Sala-i-Martín, Robert Güerri, el conseller Buch i Daniel Innerarity

  Entrevistarem el catedràtic d'Economia de la Universitat de Colúmbia Xavier Sala i Martín per saber com combatre les conseqüències econòmiques que tindrà el Covid-19.
  De l'evolució de la malaltia en parlarem amb Robert Güerri, infectòleg i coordinador de la unitat Covid de l'Hospital del Mar de Barcelona.
  Però la crisi sanitària té també altres conseqüències que van més enllà de la salut i de la butxaca. Volem saber si s'estan retallant drets civils aprofitant l'estat d'alarma i per això entrevistarem l'advocada Pastora Filigrana. I mantindrem una conversa amb el catedràtic de Filosofia Política i Social Daniel Innerarity, per preguntar-nos quins canvis individuals i col·lectius provocarà aquesta crisi.
  Els periodistes convidats al FAQS seran Sara González i Laura Fàbregas.
  També comptarem amb les col·laboracions habituals de Pilar Rahola, Quico Sallés i l'actuació del grup Stay Homas, format a causa del confinament amb membres de Búhos i Doctor Prats.

  Entrevistarem el catedràtic d'Economia de la Universitat de Colúmbia Xavier Sala i Martín per saber com combatre les conseqüències econòmiques que tindrà el Covid-19. De l'evolució de la malaltia en parlarem amb Robert Güerri, infectòleg i coordinador de la unitat Covid de l'Hospital del Mar de Barcelona. Però la crisi sanitària té també altres conseqüències que van més enllà de la salut i de la butxaca. Volem saber si s'estan retallant drets civils aprofitant l'estat d'alarma i per això entrevistarem l'advocada Pastora Filigrana. I mantindrem una conversa amb el catedràtic de Filosofia Política i Social Daniel Innerarity, per preguntar-nos quins canvis individuals i col·lectius provocarà aquesta crisi. Els periodistes convidats al FAQS seran Sara González i Laura Fàbregas. També comptarem amb les col·laboracions habituals de Pilar Rahola, Quico Sallés i l'actuació del grup Stay Homas, format a causa del confinament amb membres de Búhos i Doctor Prats.

 • "Preguntes freqüents": el confinament amb el doctor Clotet, Marc Ramentol i l'herència de Joan Carles I
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": el confinament amb el doctor Clotet, Marc Ramentol i l'herència de Joan Carles I

  Entrevistarem el doctor Bonaventura Clotet, cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, on estan impulsant un assaig clínic per frenar el coronavirus. Li preguntarem quins progressos s'estan fent però també com avança la pandèmia. Parlarem amb el director general de Professionals de la Salut de la Conselleria, Marc Ramentol, per conèixer l'afectació del Covid-19 sobre el sistema sanitari català. I també sabrem com enfrontar-nos a l'aïllament i al confinament amb la psicòloga experta en emergències i catàstrofes, Begoña Odriozola.
  Pocs dies després que Felip VI hagi renunciat a l'herència de Joan Carles I arran dels milions que el rei emèrit tindria a Suïssa, abordarem la qüestió amb Meritxell Gabarró, advocada especialista en herències. Volem saber si es pot renunciar a una herència abans de la defunció de qui la concedeix.
  També comptarem amb les col·laboracions de Pilar Rahola, Quico Sallés i Tildo Muxart.

  Entrevistarem el doctor Bonaventura Clotet, cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, on estan impulsant un assaig clínic per frenar el coronavirus. Li preguntarem quins progressos s'estan fent però també com avança la pandèmia. Parlarem amb el director general de Professionals de la Salut de la Conselleria, Marc Ramentol, per conèixer l'afectació del Covid-19 sobre el sistema sanitari català. I també sabrem com enfrontar-nos a l'aïllament i al confinament amb la psicòloga experta en emergències i catàstrofes, Begoña Odriozola. Pocs dies després que Felip VI hagi renunciat a l'herència de Joan Carles I arran dels milions que el rei emèrit tindria a Suïssa, abordarem la qüestió amb Meritxell Gabarró, advocada especialista en herències. Volem saber si es pot renunciar a una herència abans de la defunció de qui la concedeix. També comptarem amb les col·laboracions de Pilar Rahola, Quico Sallés i Tildo Muxart.

 • "Preguntes freqüents": el confinament de Catalunya i l'estat d'alarma a Espanya pel coronavirus
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": el confinament de Catalunya i l'estat d'alarma a Espanya pel coronavirus

  Entrevistarem el metge investigador de malalties infeccioses a l'Hospital Trias i Pujol, Oriol Mitjà, que fa setmanes que reclamava més contundència en la lluita contra la Covid-19. Amb l'ajuda del físic i matemàtic Àlex Arenas, sabrem com pot créixer la propagació del coronavirus gràcies al model que ha creat per predir les epidèmies. Paral·lelament la investigadora de l'Institut Català de Nanociència, Laura Lechuga, ens informarà dels progressos en la creació d'un test ràpid contra la infecció.
  Quins són els límits legals que té l'Estat per a contenir la pandèmia i com ataquen els drets fonamentals? Quines implicacions té la implantació de l'Estat d'Alarma pels ciutadans? Li preguntarem a la Catedràtica de Dret Constitucional Montserrat Nebrera.
  Al FAQS comptarem amb el periodista Jordi Basté, per analitzar quin paper han jugat els mitjans en la conscienciació de la ciutadania però també en la propagació de la por. Basté ens vindrà a presentar la segona temporada del "No pot ser!", que s'estrena aquest diumenge a TV3.
  A cadires hi haurà els periodistes Jordi Barbeta, Núria Orriols, Roger Palà i Anna Grau.

  Entrevistarem el metge investigador de malalties infeccioses a l'Hospital Trias i Pujol, Oriol Mitjà, que fa setmanes que reclamava més contundència en la lluita contra la Covid-19. Amb l'ajuda del físic i matemàtic Àlex Arenas, sabrem com pot créixer la propagació del coronavirus gràcies al model que ha creat per predir les epidèmies. Paral·lelament la investigadora de l'Institut Català de Nanociència, Laura Lechuga, ens informarà dels progressos en la creació d'un test ràpid contra la infecció. Quins són els límits legals que té l'Estat per a contenir la pandèmia i com ataquen els drets fonamentals? Quines implicacions té la implantació de l'Estat d'Alarma pels ciutadans? Li preguntarem a la Catedràtica de Dret Constitucional Montserrat Nebrera. Al FAQS comptarem amb el periodista Jordi Basté, per analitzar quin paper han jugat els mitjans en la conscienciació de la ciutadania però també en la propagació de la por. Basté ens vindrà a presentar la segona temporada del "No pot ser!", que s'estrena aquest diumenge a TV3. A cadires hi haurà els periodistes Jordi Barbeta, Núria Orriols, Roger Palà i Anna Grau.

 • "Preguntes freqüents": entrevista a l'exconsellera Dolors Bassa, Jéssica Albiach i Lucetta Scaraffia
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": entrevista a l'exconsellera Dolors Bassa, Jéssica Albiach i Lucetta Scaraffia

  Entrevistarem Dolors Bassa. És la primera vegada que les càmeres de televisió entren a la presó de Puig de les Basses per parlar amb l'exconsellera de Treball. Li preguntarem sobre les seves vivències dins el mòdul de dones d'una presó d'homes i sobre l'actual moment polític.
  Pocs dies després de l'aprovació del projecte de llei de llibertat sexual del govern PSOE-Podem, l'analitzarem amb la presidenta d'En Comú-Podem al Parlament, Jéssica Albiach, i amb la tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, del PSC. Volem saber si la llei serà suficient per combatre la violència sexual contra les dones i analitzar les discrepàncies entre PSOE i Podem en aquesta tramitació. També parlarem del 8-M amb la periodista especialitzada en temes de gènere Ana Bernal-Triviño.
  Al FAQS comptarem amb el testimoni de qui va ser redactora de l'Osservatore Romano, Luccetta Scaraffia, des d'on va denunciar violacions de capellans a monges.
  ¿Hi ha possibilitats que el rei Joan Carles acabi extradit a Suissa pel pagament de 100 milions de dòlars que va rebre d'Aràbia Saudita? Li preguntarem a l'advocada penalista Isabel Elbal.
  A cadires hi haurà els periodistes Ana Pardo de Vera, Sara González, Natàlia Vila i Andrea Mármol.
  També comptarem amb les col·laboracions de Pilar Rahola, Simona Levy i Quico Sallés i amb l'actuació de Beth.

  Entrevistarem Dolors Bassa. És la primera vegada que les càmeres de televisió entren a la presó de Puig de les Basses per parlar amb l'exconsellera de Treball. Li preguntarem sobre les seves vivències dins el mòdul de dones d'una presó d'homes i sobre l'actual moment polític. Pocs dies després de l'aprovació del projecte de llei de llibertat sexual del govern PSOE-Podem, l'analitzarem amb la presidenta d'En Comú-Podem al Parlament, Jéssica Albiach, i amb la tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, del PSC. Volem saber si la llei serà suficient per combatre la violència sexual contra les dones i analitzar les discrepàncies entre PSOE i Podem en aquesta tramitació. També parlarem del 8-M amb la periodista especialitzada en temes de gènere Ana Bernal-Triviño. Al FAQS comptarem amb el testimoni de qui va ser redactora de l'Osservatore Romano, Luccetta Scaraffia, des d'on va denunciar violacions de capellans a monges. ¿Hi ha possibilitats que el rei Joan Carles acabi extradit a Suissa pel pagament de 100 milions de dòlars que va rebre d'Aràbia Saudita? Li preguntarem a l'advocada penalista Isabel Elbal. A cadires hi haurà els periodistes Ana Pardo de Vera, Sara González, Natàlia Vila i Andrea Mármol. També comptarem amb les col·laboracions de Pilar Rahola, Simona Levy i Quico Sallés i amb l'actuació de Beth.

 • "Preguntes freqüents": entrevista a Marta Vilalta, el testimoni de Ramona Maneiro i Sopa de Cabra
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": entrevista a Marta Vilalta, el testimoni de Ramona Maneiro i Sopa de Cabra

  Entrevistarem la secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, per analitzar l'arrencada de la mesa de diàleg Estat-Generalitat. Vilalta forma part d'aquesta taula i també va negociar la investidura de Pedro Sánchez. S'afegirà a la conversa l'advocada penitenciària Marisa Díaz, que ens explicarà les darreres novetats de l'aplicació de l'article 100.2 a Oriol Junqueras i Raül Romeva que els permetrà sortir tres dies per setmana de la presó.
  Al FAQS també entrevistarem Ramon Espadaler, secretari general d'Units per Avançar i diputat del Grup Socialista-Units per Avançar, per saber amb qui vol anar a les properes eleccions.
  ¿Què voten els militars 39 anys després del cop d'estat del 23-F? Respon Luis Gonzalo Segura, extinent de l'exèrcit de terra i autor d'"El ejército de VOX".
  En plena tramitació al Congrés dels Diputats de la llei de l'eutanàsia, volem conèixer l'opinió de Ramona Maneiro, la dona que va ajudar a morir el tetraplègic Ramón Sampedro.
  A cadires hi haurà els periodistes Neus Tomàs, Miquel Ramos, Gemma Liñán i Javier Gállego.
  I l'endemà de la publicació del nou disc de Sopa de cabra, conversarem amb Gerard Quintana i Josep Thió, que també actuaran al FAQS.
  També comptarem amb les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés.

  Entrevistarem la secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, per analitzar l'arrencada de la mesa de diàleg Estat-Generalitat. Vilalta forma part d'aquesta taula i també va negociar la investidura de Pedro Sánchez. S'afegirà a la conversa l'advocada penitenciària Marisa Díaz, que ens explicarà les darreres novetats de l'aplicació de l'article 100.2 a Oriol Junqueras i Raül Romeva que els permetrà sortir tres dies per setmana de la presó. Al FAQS també entrevistarem Ramon Espadaler, secretari general d'Units per Avançar i diputat del Grup Socialista-Units per Avançar, per saber amb qui vol anar a les properes eleccions. ¿Què voten els militars 39 anys després del cop d'estat del 23-F? Respon Luis Gonzalo Segura, extinent de l'exèrcit de terra i autor d'"El ejército de VOX". En plena tramitació al Congrés dels Diputats de la llei de l'eutanàsia, volem conèixer l'opinió de Ramona Maneiro, la dona que va ajudar a morir el tetraplègic Ramón Sampedro. A cadires hi haurà els periodistes Neus Tomàs, Miquel Ramos, Gemma Liñán i Javier Gállego. I l'endemà de la publicació del nou disc de Sopa de cabra, conversarem amb Gerard Quintana i Josep Thió, que també actuaran al FAQS. També comptarem amb les col·laboracions de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 • "Preguntes freqüents": primera entrevista de Jordi Sànchez en directe i l'expresident Artur Mas
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": primera entrevista de Jordi Sànchez en directe i l'expresident Artur Mas

  Entrevistarem Jordi Sànchez, expresident de l'ANC, condemnat pel Tribunal Suprem a 9 anys de presó. És la primera vegada que un dels independentistes empresonats va a un plató de televisió a fer una entrevista en directe aprofitant un permís.
  A les 12 de la nit de dissabte s'acaba la inhabilitació que pesa sobre l'expresident de la Generalitat Artur Mas. Li preguntarem si contempla tornar a la política institucional i si es vol tornar a presentar a les eleccions del Parlament de Catalunya.
  Completarà el FAQS una conversa amb César Strawberry, cantant de Def Con Dos, que està pendent del recurs del Tribunal Constituciona,l a una condemna d'un any de presó per apologia del terrorisme. Volem parlar amb ell sobre si s'ha de penalitzar l'apologia del franquisme.
  A cadires hi haurà els periodistes Xabier Lapitz, Susana Quadrado, Odei A.-Etxearte i Daniel Basteiro.
  I també comptarem amb les col·laboracions de Pilar Rahola, Quico Sallés i l'actuació de Siderland.

  Entrevistarem Jordi Sànchez, expresident de l'ANC, condemnat pel Tribunal Suprem a 9 anys de presó. És la primera vegada que un dels independentistes empresonats va a un plató de televisió a fer una entrevista en directe aprofitant un permís. A les 12 de la nit de dissabte s'acaba la inhabilitació que pesa sobre l'expresident de la Generalitat Artur Mas. Li preguntarem si contempla tornar a la política institucional i si es vol tornar a presentar a les eleccions del Parlament de Catalunya. Completarà el FAQS una conversa amb César Strawberry, cantant de Def Con Dos, que està pendent del recurs del Tribunal Constituciona,l a una condemna d'un any de presó per apologia del terrorisme. Volem parlar amb ell sobre si s'ha de penalitzar l'apologia del franquisme. A cadires hi haurà els periodistes Xabier Lapitz, Susana Quadrado, Odei A.-Etxearte i Daniel Basteiro. I també comptarem amb les col·laboracions de Pilar Rahola, Quico Sallés i l'actuació de Siderland.

 • "Preguntes freqüents": Xavier Sala-i-Martin, Lilian Thuram i entrevista en exclusiva amb Bukaneros
  Veure vídeo

  "Preguntes freqüents": Xavier Sala-i-Martin, Lilian Thuram i entrevista en exclusiva amb Bukaneros

  Analitzarem la suspensió del Mobile World Congress a causa del Covid-19 amb el catedràtic d'economia Xavier Sala i Martín i amb Oriol Mitjà, doctor en medicina i investigador de malalties infeccioses.
  Entrevistarem Lilian Thuram, exfutbolista del Barça, ambaixador d'Unicef i fundador de la Fondation Lilian Thuram dedicada a lluitar contra el racisme i la discriminació a l'esport. Sobre aquest particular també entrevistarem el diputat d'EH BIldu, Jon Iñarritu, que ha interpel·lat el govern espanyol sobre crits racistes al futbol.
  Coneixerem el punt de vista dels Bukaneros, els ultres del Rayo Vallecano, amb una conversa exclusiva amb un dels seus membres. Bukaneros van protagonitzar l'única suspensió per insults a un jugador que hi ha hagut en un partit de futbol professional a Espanya. Van titllar el jugador de l'Albacete Roman Zozúlia de "puto nazi". L'historiador i sociòleg Ramon Usall, que és expert en la relació entre política i futbol, ens ajudarà a contextualitzar aquest col·lectiu.
  Completarà el FAQS una entrevista a Fernando Rueda, el periodista que millor coneix el CNI espanyol i que acaba de publicar un llibre sobre les armes de destrucció massiva a l'Iraq.
  A cadires hi haurà els periodistes Jordi Barbeta, Laura Aznar, Marc Toro i Anna Grau.
  I també comptarem amb les col·laboracions de Pilar Rahola, Quico Sallés i l'actuació de Pau Alabajos.

  Analitzarem la suspensió del Mobile World Congress a causa del Covid-19 amb el catedràtic d'economia Xavier Sala i Martín i amb Oriol Mitjà, doctor en medicina i investigador de malalties infeccioses. Entrevistarem Lilian Thuram, exfutbolista del Barça, ambaixador d'Unicef i fundador de la Fondation Lilian Thuram dedicada a lluitar contra el racisme i la discriminació a l'esport. Sobre aquest particular també entrevistarem el diputat d'EH BIldu, Jon Iñarritu, que ha interpel·lat el govern espanyol sobre crits racistes al futbol. Coneixerem el punt de vista dels Bukaneros, els ultres del Rayo Vallecano, amb una conversa exclusiva amb un dels seus membres. Bukaneros van protagonitzar l'única suspensió per insults a un jugador que hi ha hagut en un partit de futbol professional a Espanya. Van titllar el jugador de l'Albacete Roman Zozúlia de "puto nazi". L'historiador i sociòleg Ramon Usall, que és expert en la relació entre política i futbol, ens ajudarà a contextualitzar aquest col·lectiu. Completarà el FAQS una entrevista a Fernando Rueda, el periodista que millor coneix el CNI espanyol i que acaba de publicar un llibre sobre les armes de destrucció massiva a l'Iraq. A cadires hi haurà els periodistes Jordi Barbeta, Laura Aznar, Marc Toro i Anna Grau. I també comptarem amb les col·laboracions de Pilar Rahola, Quico Sallés i l'actuació de Pau Alabajos.

Anar al contingut