Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Ho avança Planta baixa

Vuit-cents quaranta-vuit restaurants denunciats per no complir les restriccions

La policia ha denunciat gairebé un miler de bars i restaurants que no complien les mesures anti-Covid

TEMA:
Coronavirus

"Planta Baixa" us avança que la policia ja ha denunciat 848 establiments a Catalunya que no complien les restriccions marcades per la Generalitat.

La gran majoria de les denúncies s'han posat a bars i restaurants que tenien obert més enllà del que permeten les franges horàries. La resta d'actes que s'han aixecat han estat a locals que sobrepassaven el 30% de l'aforament, no tenien una bona ventilació o alguns dels treballadors no portaven mascareta.

Les sancions formen part d'un pla que el govern va posar en marxa fa menys d'un mes per garantir que tots els establiments complien la normativa fixada. El Departament d'Interior ha desplegat patrulles policials per tot el país que es dediquen específicament a vigilar bars i restaurants.

De les 848 denúncies ja s'estan tramitant algunes sancions, tot i que des d'Interior asseguren que la majoria dels restaurants inspeccionats estan fent bé les coses.

A "Planta Baixa" hem parlat amb Josep Maria Cuadrat, el propietari del restaurant La Gamba de Palamós, a qui han denunciat per sobrepassar la franja horària del migdia:

"No eren ni les quatre de la tarda quan van venir sis agents de la policia i em van demanar que desallotgés la gent. La Generalitat ha fixat uns horaris per intentar evitar la sobretaula, però no han pensat que hi ha gent que acaba de treballar tard."

El sector de la restauració continua parlant de tancament encobert i recorda que els restaurants que n'estan sortint més malparats són els situats en pobles petits que pateixen el confinament municipal. En declaracions a "Planta Baixa" han demanat al govern que els deixin allargar ni que sigui 30 minuts les franges horàries.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut