Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La primera entrevista a l'organització després del bloqueig a l'aeroport, a "Planta baixa"

Tsunami Democràtic: "Farem accions continuades en el temps i molt clares"

El moviment que va promoure l'ocupació de l'aeroport per respondre a la sentència assegura a "Planta baixa" que el ministre Grande-Marlaska "criminalitza l'associació de persones"

Ricard Llenas / Xavi Rossinyol
TEMA:
Tsunami Democràtic

Qui hi ha darrere de Tsunami Democràtic? Aquesta és la pregunta que es fa molta gent des que dilluns aquesta organització va promoure l'ocupació de l'aeroport del Prat, en què es van haver de  cancel·lar més de 100 vols. També és la pregunta que es fa el govern espanyol, que va assegurar per boca del ministre Grande-Marlaska que els serveis d'intel·ligència acabarien sabent "qui hi ha al darrere d'aquest moviment".

"Planta baixa" ha pogut entrevistar un portaveu de Tsunami Democràtic, que davant la pregunta sobre la identitat dels seus membres assegura que "Tsunami és tothom qui vulgui ser-ho". El portaveu del moviment assegura que és "molt preocupant" que el govern espanyol investigui qui hi ha al darrere de Tsunami Democràtic i diu que es pregunten si "també investiguen la resta de moviments socials de protesta".


No volen entrar a comentar els incidents concrets que han passat els últims dies a Barcelona ("el que no necessita aquest país és que ni Tsunami ni cap altre actor social se sumi a fer de tertulià") però sí que afirmen que ells plantegen "accions amb objectius determinats emmarcats en la no-violència". En el seu últim comunicat, penjat a xarxes dimecres, asseguraven que "malgrat la brutalitat policial [...] sempre cal impedir que algú pugui promoure la violència o transformar l'acció en actes violents".


Organització interna

Una altra gran incògnita sobre aquest moviment, que ja aplega més de 300.000 subscriptors al canal de Telegram, és la seva organització interna. Estan organitzats en xarxa i així trien els objectius:

"És una xarxa. Tothom aporta el que pot en el moment que pot d'acord amb el seu coneixement i la disponibilitat."

"De totes les idees que es generen es materialitza la que millor acompleixi l'objectiu fixat. L'acció no existeix si no hi ha persones per dur-la a terme." 

En aquest sentit, asseguren que per a l'èxit de les seves accions "és vital el volum de persones que s'han sumat als perfils a les xarxes socials de Tsunami, així com descarregant-se l'app". De fet, en el seu últim comunicat afirmaven que no tirarien endavant cap acció fins que fossin "milers de gotes connectades a l'app".

Les pròximes accions

El bloqueig de l'aeroport no és l'única mobilització que ha preparat Tsunami Democràtic. Afirmen que faran accions "continuades en el temps i molt clares. Estratègicament pensades per assolir uns objectius". Diuen que són conscients que no són l'única organització que s'està mobilitzant i volen donar "espai (i energia) per a totes aquelles accions que defensin drets fonamentals i llibertats". Pel que fa a la seguretat, asseguren que per fer les accions que ells proposen "no hauria de caldre cap mena de mesura de seguretat" ja que "el dret a la protesta no-violenta és legítim". Tot i això, sí que reconeixen que "hi ha famílies i grups d'amics que per precaució deixen els mòbils a l'altra punta quan parlen de segons què".

Finalment, asseguren que l'única relació que han tingut amb els partits polítics independentistes és que els han informat "puntualment de les intencions de Tsunami Democràtic". Sobre si hem d'emmarcar-los com una organització de dretes o esquerres, diuen que no demanen a ningú que hi participa la seva ideologia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Planta baixa TV3 (@plantabaixatv3) on

ARXIVAT A:
Tsunami Democràtic
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut