Podré sortir de Catalunya per Nadal? Guia pràctica per fer plans de viatge
Si l'evolució epidemiològica és bona, s'aixecarà el tancament perimetral, però molts països veten l'entrada dels catalans
Podré sortir de Catalunya per Nadal? Guia pràctica per fer plans de viatge
Les claus per viatjar per festes, a "Planta baixa"

Podré sortir de Catalunya per Nadal? Guia pràctica per fer plans de viatge

Si l'evolució epidemiològica és bona, s'aixecarà el tancament perimetral, però molts països veten l'entrada dels catalans

Dani Sánchez Ugart
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Les festes de Nadal acostumen a ser temporada alta de viatges. Enguany, però, la crisi del coronavirus i les restriccions associades fan planar molts dubtes sobre si serà possible o no sortir de Catalunya per oci durant les vacances d'hivern. 

 

Podré viatjar per Nadal?

Els plans de desescalada de la Generalitat marquen una data per aixecar el confinament perimetral de Catalunya: el 21 de desembre. Això serà així si les dades epidemiològiques evolucionen favorablement, amb una Rt de menys de 0,9 i menys d'un miler de nous casos diaris. Per tant, en l'escenari central sí que es podrà viatjar per Nadal i Cap d'Any. Fins aquella data, només es podrà fer per motius justificats.

 
 

 

A quins països podré anar?

Encara que s'aixequin les restriccions de sortida, molts països imposen traves a l'entrada de viatgers de l'estat espanyol. Els cas més extrem és també el més habitual: desenes de països tenen directament prohibida l'entrada a viatgers espanyols, com els EUA, la Xina o el Japó. D'altres, com Alemanya o el Regne Unit, imposen una quarantena obligatòria, i alguns, com Itàlia, exigeixen una PCR recent i negativa als que vulguin entrar des d'Espanya. Una llista actualitzada de les restriccions es pot consultar a la web del ministeri d'Exteriors.

 
 

 

Quan torni hauré de fer quarantena?

No. Tot i que és el criteri que han aplicat molts països per als viatgers, l'estat espanyol ha optat per no obligar els viatgers internacionals a fer quarantena obligatòria. 

 
 

 

Quan torni hauré de dur una PCR negativa?

Des d'aquest dilluns, 23 de novembre, l'estat espanyol exigeix una PCR negativa i recent als viatgers que vinguin de països amb una incidència de coronavirus alta -150 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies-. Això també s'aplica a aquells viatgers que hagin anat a passar-hi uns dies i per tant, en aquests casos caldrà preveure fer una PCR abans de tornar. 

 
 


A quins països s'exigeix la PCR per tornar?

En aquests moments, els països amb una incidència elevada són més de 60 a tot el món. Entre ells hi ha pràcticament tota la Unió Europea, també els EUA o l'Argentina. La llista de països s'actualitza cada 15 dies, per tant, caldrà estar pendents de la web del ministeri de Sanitat en els dies previs a la realització del viatge.   
 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut