La revista Nature ha publicat 5 estudis científics sobre els aliments blaus o aliments aquàtics per millorar la nostra salut per la gran quantitat de nutrients que aporten i també perquè la seva producció pot ser més sostenible que produir carn, a nivell d'emissions.   Més ric en nutrients Davant l'increment de la població mundial, apostar pels aliments del mar ho veuen com una solució perquè són bona font de proteïnes d'alt valor biològic i també d'àcids grassos Omega-3 (EPA-DHA), B12, calci, ferro, zinc. De fet, molts aliments del mar tenen més densitat nutricional que els terrestres i avui en dia estan poc valorats i representats en el consum habitual. 🐟 La salvació de la humanitat passa pels aliments blaus, segons uns estudis científics publicats a @Nature. Quins peixos hem de consumir? @nurcoll ens ho explica #PlantaBaixaTV3 ▶️ https://t.co/66qNUyIowJ pic.twitter.com/QXbzLx5vzk Planta baixa TV3 (@plantabaixatv3) September 29, 2021   Moltes de les espècies marines són molt més riques en nutrients importants que el pollastre o la vedella. La truita de riu té aproximadament 19 vegades més àcids grassos Omega-3. Les ostres i els musclos tenen 76 vegades més vitamina B12 i cinc vegades més ferro.   Més sostenible? Depèn Sí que es contempla que amb la població mundial i la capacitat del mar, el medi marí no produirà de manera natural i sostenible, prou volum d'aliment. Per això s'hauran de crear més piscifactories per no sobreexplotar el mar. Preveuen que el 2030 s'haurà incrementat la producció mundial d'aliments blaus/aquàtics i d'aquesta manera es reduirien un 26% els preus perquè tothom els pugui comprar. Els investigadors de la Universitat Harvard diuen que duplicar el consum de productes aquàtics podria ajudar a vèncer el canvi climàtic perquè la seva producció és més sostenible.