Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Els beneficis dels aliments blaus, a "Planta baixa"

Menjar peix i algues salvarà el món?

La salvació de la humanitat passa pels aliments blaus? Núria Coll ens ha explicat a "Planta baixa" quins són els peixos que ens aporten més nutrients

TEMA:
Alimentació

La revista Nature ha publicat 5 estudis científics sobre els aliments blaus o aliments aquàtics per millorar la nostra salut per la gran quantitat de nutrients que aporten i també perquè la seva producció pot ser més sostenible que produir carn, a nivell d'emissions.

 

Més ric en nutrients

Davant l'increment de la població mundial, apostar pels aliments del mar ho veuen com una solució perquè són bona font de proteïnes d'alt valor biològic i també d'àcids grassos Omega-3 (EPA-DHA), B12, calci, ferro, zinc. De fet, molts aliments del mar tenen més densitat nutricional que els terrestres i avui en dia estan poc valorats i representats en el consum habitual.

 

Moltes de les espècies marines són molt més riques en nutrients importants que el pollastre o la vedella. La truita de riu té aproximadament 19 vegades més àcids grassos Omega-3. Les ostres i els musclos tenen 76 vegades més vitamina B12 i cinc vegades més ferro.

 

Més sostenible? Depèn

Sí que es contempla que amb la població mundial i la capacitat del mar, el medi marí no produirà de manera natural i sostenible, prou volum d'aliment. Per això s'hauran de crear més piscifactories per no sobreexplotar el mar.

Preveuen que el 2030 s'haurà incrementat la producció mundial d'aliments blaus/aquàtics i d'aquesta manera es reduirien un 26% els preus perquè tothom els pugui comprar.

Els investigadors de la Universitat Harvard diuen que duplicar el consum de productes aquàtics podria ajudar a vèncer el canvi climàtic perquè la seva producció és més sostenible.

ARXIVAT A:
Alimentació

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut