Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Consultori de plantes, al "Planta baixa"

Les plantes de l'aire viuen sense substrat: com es cuiden?

Aquest tipus de plantes, anomenades tillandsia, no requereixen terra i això fa que tinguin unes necessitats especials a l'hora de tenir-ne cura, com la manera de regar-les

Les plantes necessiten atenció per créixer i mantenir-se sanes: cal regar-les adequadament, assegurar-nos que tenen llum i plantar-les en el substrat i test adequat. Però no totes les plantes són iguals ni necessiten la mateixa cura. Les conegudes com a plantes de l'aire, tillandsia o clavells d'aire, no necessiten un d'aquests elements: la terra.

Aquestes plantes són epífites i creixen normalment repenjades als arbres i no estan plantades en substrat. Això fa que tinguin característiques especials per absorbir aigua i nutrients. Tal com explica Jesús Monteagudo, cofundador de Casa Protea, tenen uns pèls anomenats tricomes per on s'alimenten.

 

Molta llum i reg amb esprai

Tot i que no necessitin substrat per sobreviure i créixer, les plantes de l'aire sí que necessiten molt bona llum. El seu hàbitat natural és sota els arbres, on reben la llum filtrada i per això és millor que la llum sigui indirecta. Algunes d'aquestes plantes, més blanquinoses, toleren millor la llum directa. 

 

 

També necessiten aigua. S'han de regar cada 7 a 10 dies, en funció de la planta. La millor manera de fer-ho és amb un esprai. A mesura que els tricomes, els pèls de la planta s'enfosqueixen, ens indica que la planta està absorbint l'aigua.

 

I si la planta està molt seca?

En casos en què la planta estigui molt deshidratada es pot regar per immersió. Si les fulles es comencen a cargolar, aquest pot ser un senyal que planta necessita més aigua. En aquests casos es pot submergir en un bol amb aigua i deixar-l'hi uns minuts.

 

 

Un cop submergida és molt important escorre-la bé. Per això el millor és deixar la planta cap per avall en algun lloc per evitar que l'aigua s'acumuli al cor, a la part central de la planta, i es podreixi. Si es té una zona exterior amb ombra, també es pot penjar a fora un parell de dies perquè s'assequi bé abans de retornar-la al seu lloc dins de casa.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut