Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Parla per primera vegada, a "Planta baixa"

La primera pacient Covid a Catalunya: "M'esgarrifa pensar quantes persones hauria pogut contagiar"

Deu mesos després del seu contagi, l'Eleonora ha explicat per primera vegada als mitjans de comunicació com ho va viure i com li ha canviat la vida

Deu mesos després del seu contagi, l'Eleonora, la primera pacient diagonosticada de Covid a Catalunya, ho ha explicat per primera vegada als mitjans de comunicació. Ho ha fet a "Planta baixa". Explica que el pitjor moment del tot el seu procés va ser quan va prendre consciència de les moltes persones a les quals potencialment hauria pogut contagiar. La seva vida ha canviat. Abans anava a restaurants cinc cops per setmana, o un al cinema. Per feina, podia agafar una mitjana de deu vols al mes. Ara no fa res de tot això. I continua necessitant mantenir les distàncies amb qualsevol persona, sigui o no del seu cercle estret. Per això, ha demanat a "Planta baixa" una entrevista a l'aire lliure, amb distàncies i sense haver de mantenir contacte físic amb ningú.

 

L'Eleonora va rebre el diagnòstic el 25 de febrer. Era la primera persona afectada per coronavirus a Catalunya. Una noia italiana, resident a Barcelona, que havia viatjat a les regions més afectades per la Covid-19 del nord d'Itàlia. Mentre Catalunya començava a dissenyar l'estratègia per fer front a un possible escenari de contagis, la Xina ja sumava més de 78.000 casos dels 80.000 que hi havia a tot el món. Itàlia, a més, es convertia, amb poc més de 300 casos, en el principal i incipient focus europeu.

 

A Catalunya, es valorava positivament que els casos que començaven a arribar a Espanya fossin importats. La no transmissió comunitària donava cert aire als agents de salut pública de Catalunya.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut