PREGUNTES I RESPOSTES CORONAVIRUS

Guia per desinfectar superfícies del coronavirus

Recomanacions a tenir en compte a l'hora de desinfectar per evitar que la feina feta sigui una pèrdua de temps
TEMA:
Coronavirus
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
imatge

A l'hora de desinfectar superfícies per eliminar el coronavirus s'han de tenir en compte una sèrie de recomanacions per evitar que la feina feta no hagi estat una pèrdua de temps. És important el producte que utilitzem, però també ens hem de fixar en com el fem servir.

Els quatre consells bàsics a l'hora de desinfectar superfícies
 

Recomanacions per desinfectar superfícies
L'OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) ha fet una sèrie de recomanacions a l'hora de desinfectar les superfícies, i us les resumim en 4 punts:
- Prestar especial atenció a les zones amb més contacte. O dit d'una altra manera, és més important netejar objectes d'ús freqüent com el comandament de la televisió, els poms de les portes o el mòbil, que un prestatge de dalt de tot d'un armari al qual mai tenim accés.
- Primer netejar i després desinfectar. No és el mateix una cosa que l'altra, i si no neteges primer, la desinfecció pot ser menys efectiva. Per exemple, primer trauríem la pols al moble i després aplicaríem el producte desinfectant.
- Deixar actuar el producte, ja que aquest no mata el virus en un segon. L'OCU recomana deixar actuar el producte desinfectant entre 5 i 10 minuts.
- Llegir les recomanacions que descriuen les etiquetes dels productes per veure si en tenen d'específiques.

Productes adients per desinfectar
Per eliminar el virus de les superfícies, el Ministeri de Sanitat ha elaborat un llistat de productes que han demostrat eficàcia davant dels virus i que compleixen la normativa UNE-EN 14476.
- El lleixiu. És el més estès i més barat. Està demostrat que és eficient per desinfectar teixits i superfícies de la presència del rastre del coronavirus. S'ha de diluir en aigua en una proporció d'1/50, l'equivalent del que seria posar un got de producte en un cubell. Per manipular-lo s'haurien de fer servir elements de protecció com guants i, fins i tot, ulleres. El lleixiu també té alguns problemes, ja que és un producte molt agressiu i podria fer malbé algunes superfícies. A més, és especialment contaminant.
- Desinfectants amb clorur de didecildimetaliamoni. Al llistat del Ministeri de Sanitat hi surten productes que tenen un component actiu que es diu clorur de didecildimetaliamoni que fa que siguin higienitzants. Són menys agressius que el lleixiu i hi ha moltes marques que el comercialitzen a través dels supermercats.
- També hi ha altres productes que serveixen per desinfectar, com l'alcohol o l'aigua oxigenada.  


A l'hora de fer servir aquests productes, l'OCU recomana ser escrupolós a l'hora de seguir les instruccions que dona cada fabricant. Algunes de les recomanacions acostumen a ser la de no canviar mai el producte del seu envàs original, utilitzar guants i ulleres per evitar el contacte amb els ulls o les mucoses.

 

ARXIVAT A:
Preguntes i respostes coronavirus Coronavirus

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut