Prendre el sol uns 20 minuts cada dia, durant la major part de l'any a les hores adequades, és fonamental per a la vitamina D. Quan el sol pica i ens hi exposem més, la protecció solar és bàsica. Però moltes de les cremes solars que trobem al mercat inclouen un seguit de substàncies que poden ser tòxiques.   ? Què cal tenir en compte per triar la millor crema solar? ? @nurcoll ens ho explica a #PlantaBaixaTV3 ? ? https://t.co/MxqOBxQFac pic.twitter.com/LiGueTEb3x Planta baixa TV3 (@plantabaixatv3) June 8, 2022   Segells eco El primer que hem de fer és fixar-nos en el segell de les cremes, per saber si són ecològiques i, per tant, si són lliures de tòxics. Els que tenen més garantia i que, per tant, són més exigents amb les substàncies tòxiques, són Cosmos Organic, Demeter, USDA i BioInspecta.   En canvi, el segell Ecolabel --que és l'etiqueta ecològica de la Unió Europea-- és més permissiva amb alguns tòxics i permet que siguin les mateixes empreses les que certifiquin els productes.   Escollir cremes amb filtres físics Un altre element a tenir en compte és el tipus de filtre. Hi ha filtres químics, que són els més habituals i que deriven del petroli. És important que escollim les cremes amb filtres físics, que són aquells que no penetren a la pell i que poden ser d'origen biològic.   Els millors aliments per protegir-nos del sol A més de la crema solar, hi ha un seguit d'aliments que també ens poden ajudar a protegir-nos més de l'oxidació del sol. La cúrcuma, el te verd, el tomàquet o el cafè poden ser bons aliats. També són antioxidants la farigola, els nabius, els gerds o el cacau.