Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Com protegir-se del sol, a "Planta baixa"

Evitar els tòxics: com escollir la millor crema solar

Núria Coll ens explica quines substàncies no haurien de portar les cremes de protecció solar i com podem saber si realment són ecològiques

Prendre el sol uns 20 minuts cada dia, durant la major part de l'any a les hores adequades, és fonamental per a la vitamina D. Quan el sol pica i ens hi exposem més, la protecció solar és bàsica. Però moltes de les cremes solars que trobem al mercat inclouen un seguit de substàncies que poden ser tòxiques.

 

 

Segells eco

El primer que hem de fer és fixar-nos en el segell de les cremes, per saber si són ecològiques i, per tant, si són lliures de tòxics. Els que tenen més garantia i que, per tant, són més exigents amb les substàncies tòxiques, són Cosmos Organic, Demeter, USDA i BioInspecta.

 

En canvi, el segell Ecolabel --que és l'etiqueta ecològica de la Unió Europea-- és més permissiva amb alguns tòxics i permet que siguin les mateixes empreses les que certifiquin els productes.

 

Escollir cremes amb filtres físics

Un altre element a tenir en compte és el tipus de filtre. Hi ha filtres químics, que són els més habituals i que deriven del petroli. És important que escollim les cremes amb filtres físics, que són aquells que no penetren a la pell i que poden ser d'origen biològic.

 

Els millors aliments per protegir-nos del sol

A més de la crema solar, hi ha un seguit d'aliments que també ens poden ajudar a protegir-nos més de l'oxidació del sol. La cúrcuma, el te verd, el tomàquet o el cafè poden ser bons aliats. També són antioxidants la farigola, els nabius, els gerds o el cacau.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut