Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La denúncia d'una concursant del programa de TV3, a "Planta baixa"

"Eufòria": assetjament a l'Estela pel seu aspecte físic

La concursant del programa denuncia que ha rebut missatges a les xarxes contra el seu aspecte físic

L'Estela, concursant del programa de TV3 "Eufòria", ha denunciat que ha rebut missatges d'odi a les xarxes socials contra el seu aspecte físic. Comentaris d'usuaris, la majoria de manera privada, sobre el seu cos. A través d'Instagram, l'Estela ha explicat que ella va patir bullying quan era adolescent i ha lamentat la falta d'empatia d'algunes persones.

 

 

Les xarxes, de fet, tenen molta importància en el programa, i l'Estela ha explicat fins a quin punt l'afecten. Fa uns dies, els concursants van tenir una conversa sobre l'assumpte, en què l'Estela va admetre que l'afectaven els comentaris negatius a les xarxes i va rebre el suport dels seus companys. Són imatges exclusives del programa per a "Planta baixa".

 

 

Més de la meitat de les noies, discriminades pel seu cos

De fet, un estudi recent de l'Agència de Salut Pública de Barcelona conclou que més del 50% de les noies de segon cicle d'ESO i batxillerats han patit alguna discriminació pel seu aspecte físic, i aquesta és la primera causa de discriminació. També ho és entre els nois, tot i que en aquest cas per a menys del 40%. Les noies denuncien, en segon lloc, discriminacions de gènere, mentre que en el cas dels nois aquest segon lloc l'ocupen les discriminacions per raons d'origen.

La mateixa enquesta assegura també que un 5,8% de les noies ha patit bullying, assetjament per part dels companys, mentre que en el cas dels nois n'ha patit un 5,4%. Aquests percentatges creixen de manera contundent quan se'ls pregunta per ciberbullying, assetjament a través de les xarxes, com el que denuncia l'Estela. En aquest cas, una de cada quatre noies assegura que n'ha patit, un percentatge que baixa al 16,7% en el cas dels nois.

 

La pressió estètica recau sobretot en les dones

La psicòloga i col·laboradora del programa Alba Alfageme diu que aquest problema està molt relacionat amb la no acceptació dels nostres cossos, però que, com a societat, "no ho podem deixar impune".

"La grassofòbia està molt present a la nostra societat, té molt a veure amb tota la pressió estètica que sobretot recau en les dones. És molt important que donem espai a altres discursos com el "body newtral", que reivindica el nostre cos tal com és."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut