Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
A "Planta baixa" hem explicat per què són tan dolentes per als adolescents

Els perills de les begudes energètiques: quines són les pitjors?

Núria Coll explica quins són els components més nocius d'aquest tipus de refrescos i per què són especialment perillosos per als adolescents

És la beguda de moda entre els adolescents. Segons els últims estudis, 4 de cada 10 estudiants d'entre 14 i 18 anys han pres begudes energètiques en l'últim mes. Algunes organitzacions com l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ja han posat el crit al cel per les conseqüències que poden tenir aquestes begudes.

 

 

Quin és el problema?

"Molts adolescents en prenen pel rendiment escolar o per aguantar més estona de festa o per no adormir-se", explica Coll. El principal problema és que una sola llauna conté molta cafeïna, molt de sucre i tota mena d'additius, colorants i saboritzants.

 

 

"La majoria porten edulcorants (acesulfam K, sacarosa, aspartam, etc.), que poden arribar a ser molt perjudicials per a la salut", avisa.

Segons ASEAN, l'alteració del son, l'augment de l'ansietat, els canvis en el comportament i els trastorns cardiovasculars són els quatre principals problemes que poden comportar les begudes energètiques.

Massa cafeïna per a un adolescent

Algunes d'aquestes begudes porten en una sola llauna la mateixa cafeïna que tres cafès i això, alerta Coll, pot comportar problemes greus.

L'OCU ha analitzat 30 begudes energètiques diferents i ha fet un rànquing de les que més cafeïna porten. Moltes d'elles superen amb escreix els 150 mg de cafeïna que, com a màxim, pot prendre un adolescent.

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut